Okładka książki - Kroniki Świata Wynurzonego (#2). Kroniki Świata Wynurzonego. Tom 2: Misja Sennara. Misja Sennara

Jest jakaś seria fantasy, która Was ostatnio bardzo wciągnęła? Ja właśnie skończyłam drugi tom wznowionej serii "Kroniki Świata Wynurzonego. Misja Sennara" Licii Troisi. I muszę przyznać, że bardzo przyjemnie mi się ją czytało. W tej części równocześnie prowadzone są dwa wątki. Nihal i Sennar to dwójka przyjaciół, która udaje się w dwie różne strony. Sennar udaje się do Świata Zanurzonego by prosić o wsparcie dla wojsk Świata Wynurzonego, które upadają pod siłą Tyrana. Podróż nie jest łatwa, z każdej strony czyhają wrogowie. Czy uda mu się znaleźć pomoc? Drugi wątek dotyczy Nihal i jej chęci zostania pierwszą w historii kobietą przyjętą do elitarnego Zakonu Jeźdźców Smoków. Ciągle się uczy i bierze udział w walkach. Ale musi jeszcze znaleźć w tym wszystkim cel. Po co tak naprawdę walczy, bo sama złość tu nie wystarczy. Ale nie jest to proste, gdy na jej drodze staje Dola ( dowódca oddziałów Tyrana), który w przeszłości wyrządził jej dużo zła. Czy dziewczyna będzie umiała zapanować nad nienawiścią? Ile będzie musiała poświęcić? I najważniejsze czy przyjaciele ponownie się spotkają? Autorka po raz kolejny zaciekawiła mnie tą historią i wciągnęła w ten świat. Były tu momenty, które mi się dłużyły i można by było je trochę skrócić, ale całościowo wszystko wypada ciekawie. Do tego barwni bohaterowie, którzy na naszych oczach dorastają a my poznajemy ich przeszłość kawałek po kawałku. No i akcja, która rozkręca się swoim tempem. Czekam co wydarzy się w kolejnej części.

Informacje dodatkowe o Kroniki Świata Wynurzonego (#2). Kroniki Świata Wynurzonego. Tom 2: Misja Sennara. Misja Sennara:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-02-11
Kategoria: Inne
Tytuł oryginału: LE CRONACHE DEL MONDO EMERSO: La missione di Sennar
Dodał/a opinię: zainspirowanawku

Tagi: Dzieci od ok. 13 lat

Zobacz opinie o książce Kroniki Świata Wynurzonego (#2). Kroniki Świata Wynurzonego. Tom 2: Misja Sennara. Misja Sennara

Kup książkę Kroniki Świata Wynurzonego (#2). Kroniki Świata Wynurzonego. Tom 2: Misja Sennara. Misja Sennara

Marzenie Talithy
Licia Troisi0
Okładka ksiązki - Marzenie Talithy

Nashira jest światem, w którym powietrze jest niezwykle rzadkim dobrem. Jego jedynym źródłem są ogromne drzewa, znajdujące się w całym imperium...

Kroniki Świata Wynurzonego. Pakiet: Kroniki świata wynurzonego. Tom 1-4
Licia Troisi0
Okładka ksiązki - Kroniki Świata Wynurzonego. Pakiet: Kroniki świata wynurzonego. Tom 1-4

Tom 1: Nihal z Krainy Wiatru - Nihal ma fioletowe oczy, granatowe włosy i szpiczaste uszy. Od dnia swoich narodzin wie, że jest wojowniczką. Marzy o tym...