Ok³adka ksi±¿ki - Kroniki ¦wiata Wynurzonego (#2). Kroniki ¦wiata Wynurzonego. Tom 2: Misja Sennara. Misja Sennara

Ocena: 4.88 (8 g³osów)

Ta ksi±¿ka zosta³a dodana do bazy serwisu Granice.pl przez jednego z u¿ytkowników i oczekuje na moderacjê

Jest jaka¶ seria fantasy, która Was ostatnio bardzo wci±gnê³a? Ja w³a¶nie skoñczy³am drugi tom wznowionej serii "Kroniki ¦wiata Wynurzonego. Misja Sennara" Licii Troisi. I muszê przyznaæ, ¿e bardzo przyjemnie mi siê j± czyta³o. W tej czê¶ci równocze¶nie prowadzone s± dwa w±tki. Nihal i Sennar to dwójka przyjació³, która udaje siê w dwie ró¿ne strony. Sennar udaje siê do ¦wiata Zanurzonego by prosiæ o wsparcie dla wojsk ¦wiata Wynurzonego, które upadaj± pod si³± Tyrana. Podró¿ nie jest ³atwa, z ka¿dej strony czyhaj± wrogowie. Czy uda mu siê znale¼æ pomoc? Drugi w±tek dotyczy Nihal i jej chêci zostania pierwsz± w historii kobiet± przyjêt± do elitarnego Zakonu Je¼d¼ców Smoków. Ci±gle siê uczy i bierze udzia³ w walkach. Ale musi jeszcze znale¼æ w tym wszystkim cel. Po co tak naprawdê walczy, bo sama z³o¶æ tu nie wystarczy. Ale nie jest to proste, gdy na jej drodze staje Dola ( dowódca oddzia³ów Tyrana), który w przesz³o¶ci wyrz±dzi³ jej du¿o z³a. Czy dziewczyna bêdzie umia³a zapanowaæ nad nienawi¶ci±? Ile bêdzie musia³a po¶wiêciæ? I najwa¿niejsze czy przyjaciele ponownie siê spotkaj±? Autorka po raz kolejny zaciekawi³a mnie t± histori± i wci±gnê³a w ten ¶wiat. By³y tu momenty, które mi siê d³u¿y³y i mo¿na by by³o je trochê skróciæ, ale ca³o¶ciowo wszystko wypada ciekawie. Do tego barwni bohaterowie, którzy na naszych oczach dorastaj± a my poznajemy ich przesz³o¶æ kawa³ek po kawa³ku. No i akcja, która rozkrêca siê swoim tempem. Czekam co wydarzy siê w kolejnej czê¶ci.

Informacje dodatkowe o Kroniki ¦wiata Wynurzonego (#2). Kroniki ¦wiata Wynurzonego. Tom 2: Misja Sennara. Misja Sennara:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-02-11
Kategoria: Inne
Tytu³ orygina³u: LE CRONACHE DEL MONDO EMERSO: La missione di Sennar
Doda³/a opiniê: zainspirowanawku

Tagi: Dzieci od ok. 13 lat

wiêcej
Zobacz opinie o ksi±¿ce Kroniki ¦wiata Wynurzonego (#2). Kroniki ¦wiata Wynurzonego. Tom 2: Misja Sennara. Misja Sennara

Kup ksi±¿kê Kroniki ¦wiata Wynurzonego (#2). Kroniki ¦wiata Wynurzonego. Tom 2: Misja Sennara. Misja Sennara

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Inne ksi±¿ki autora
Kroniki ¦wiata Wynurzonego. Pakiet: Kroniki ¶wiata wynurzonego. Tom 1-4
Licia Troisi0
Ok³adka ksi±zki - Kroniki ¦wiata Wynurzonego. Pakiet: Kroniki ¶wiata wynurzonego. Tom 1-4

Tom 1: Nihal z Krainy Wiatru - Nihal ma fioletowe oczy, granatowe w³osy i szpiczaste uszy. Od dnia swoich narodzin wie, ¿e jest wojowniczk±. Marzy o tym...

Nowe królestwo
Licia Troisi0
Ok³adka ksi±zki - Nowe królestwo

Trzeci tom bestsellerowej trylogii o losach m³odej wojowniczki Dubhe, która ma ocaliæ Wynurzony ¦wiat od Gildii - sekty zabójców,...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora