Nie każda książka potrafi tak wciągnąć, by pragnąć, aby nigdy się nie skończyła. Ale ta trylogia pełna magii, emocji i niezapomnianych postaci to prawdziwy majstersztyk.
W centrum tej historii znajduje się Hirka bohaterka, która na zawsze zostaje w sercu. Waleczna, odważna i lojalna, ale przede wszystkim prawdziwa. To postać, która nie tylko przetrwa każdy cios od losu, ale i wstanie jeszcze silniejsza. Hirka nie idzie na łatwiznę, nie podąża ścieżkami wydeptanymi przez innych sama je tworzy, zmieniając świat wokół siebie.
Świat przedstawiony w trylogii to majstersztyk literackiej kreacji. Każda strona to okno do nowego wymiaru tajemniczego, brutalnego, ale jednocześnie pełnego piękna. Bohaterowie nie tylko stają przed trudnymi wyborami, ale muszą mierzyć się z siłami, które mogą złamać nawet najtwardsze serca. A mimo to powstają. Hirka jest tego najlepszym przykładem złamana, ale niezniszczalna.
Nie chcę zdradzać zbyt wiele z fabuły, bo każdy powinien przeżyć tę historię samodzielnie, od samego początku. To nie tylko książka to podróż przez kolejne światy, gdzie magia splata się z brutalną rzeczywistością, a wspaniale wykreowane postacie zaskakują na każdym kroku.
Jeśli szukasz opowieści, która zostanie z Tobą na długo po przeczytaniu ostatniej strony, ta trylogia jest dla Ciebie. Pokochałam Hirke całym sercem jestem pewna, że Ty też to zrobisz.
Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: 2017-01-31
Tytuł oryginału: Evna
Język oryginału: norweski
Tłumaczenie: Anna Krochmal, Robert Kędzierski
Pozytywny_wolumi
Nordyckie misterium. Krew, pożądanie i tajemnica. Żelazny Wilk to pierwsza książka z serii ,,Vardari", odrębnego cyklu, którego akcja toczy się w...
Skandynawska fala ogarnia fantastykę. Powieść nagrodzona FABELPRISEN 2014 Pierwszy tom cyklu ,,Krucze pierścienie" - oryginalnej sagi...