"Księga kłamstw" jest thrillerem psychologicznym. Quinn i Piper są bliźniaczkami, jednak nie mają pojęcia o swoim istnieniu. Dopiero tragiczny wypadek doprowadza do ich spotkania. Dowiadują się o tajemniczej klątwie ciążącej na ich rodzinie. Jedna z nich może zdjąć klątwę, drugą włada ciemność. Która jest którą? Co jest prawdą, a co kłamstwem?
Łatwo jest się pogubić w fabule, kiedy nie czyta się uważnie.
Teri Terry pisze stylem pisania, który przyjemnie się czyta. Powieść jest ciekawa i pełna niespodzianek czy niespodziewanych zwrotów akcji. I zdecydowanie zawiera mnóstwo tajemnic.
Jednak thriller psychologiczny nie jest do końca moim ulubionym gatunkiem, ale uważam, że każdy kto ma ochotę przeczytać tę powieść może to zrobić.
Książka porusza tematy takie jak miłość, dobro, zło, nienawiść, zazdrość i wiele innych.
Opowieści o bliźniaczkach zawsze mi się podobały i tak jest dalej, w sumie głównie dlatego sięgnęłam po tę powieść. Byłam ciekawa jak została tu przedstawiona więź Quinn i Piper. Jednak ciężko mówić o więzi osób, które praktycznie się nie znają, a wyglądają tak samo.
Został tu również przedstawiony wątek odkrywania świata przez jedną z sióstr.
Także zainteresowanym polecam.
Wydawnictwo: Debit
Data wydania: 2017-05-10
Roksana
"Zresetowana" to przełomowa, uhonorowana nagrodami trylogia autorstwa Teri Terry. Pamięć Kyli została wymazana, jej dane osobowe usunięte, wspomnienia...
Prequel wyróżnionej licznymi nagrodami trylogii "Zresetowana" autorstwa Teri Terry, królowej thrillera dla nastolatków! Jestem tylko...