Okładka książki - Księga Mądrości: The Great Library of Tomorrow

Księga Mądrości: The Great Library of Tomorrow

Tom 1 cyklu The Book of Wisdom

Ta pięknie wydana pozycja jest książką o książkach. O wyobraźni, przyjaźni, przygodzie, walce ze złem. Jej fabuła jest spełnieniem marzeń czytelnika, bo ileż razy słyszeliśmy pytanie "do którego z magicznych światów chcielibyście się przenieść?" - Wielka Biblioteka Jutra umożliwia właśnie takie międzywymiarowe podróże.

Nie znam muzycznego festiwalu Tomorrowland, a muzyka elektroniczna to zdecydowanie nie moja bajka, więc nie jestem w stanie powiedzieć, w jaki sposób powieść odnosi się do tego wydarzenia. Na pewno warto ją przeczytać nawet bez tego kontekstu, fabuła jest raczej uniwersalna i łatwa do zrozumienia dla każdego.

Autorka prowadzi jednocześnie wiele wątków, przy czym każdy z nich jest ciekawy, a razem splatają się w jedną wielką walkę dobra ze złem. Czytało mi się przyjemnie, szybko, jestem ciekawa ciągu dalszego, a sam koncept Wielkiej Biblioteki i Papierowego Świata uważam za niesamowity (moje serduszko mola książkowego czuje się mile rozgrzane).

Polecam fanom fantastyki, którzy mają ochotę na coś rozrywkowego, lekkiego i magicznego, z dużą ilością akcji i interesującym światem przedstawionym.

Informacje dodatkowe o Księga Mądrości: The Great Library of Tomorrow:

Wydawnictwo: Insignis
Data wydania: 2024-11-27
Tytuł oryginału: The Great Library of Tomorrow
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Dawid Świonder
Dodał/a opinię: mysilicielka

Tagi: fantastyka magia biblioteka portal wiedza mądrość

Zobacz opinie o książce Księga Mądrości: The Great Library of Tomorrow

Kup książkę Księga Mądrości: The Great Library of Tomorrow