Okładka książki - Księżniczka dusz

Księżniczka dusz

„Księżniczka dusz” Alexandry Christo to młodzieżowa powieść fantasy, która od lat towarzyszy mi jako wyjątkowa lektura, niemal podróż sentymentalna do moich nastoletnich lat. Nie pamiętam dokładnie, kiedy po raz pierwszy zetknęłam się z twórczością tej autorki, ale jej książki zawsze kojarzą mi się z czasem, gdy czytanie było dla mnie przede wszystkim ucieczką od codzienności i bramą do fantastycznych światów.

Ta powieść wyróżnia się niebanalną, pełną magii fabułą, która łączy w sobie elementy przygody, napięcia i romantyzmu. Alexandra Christo kreśli barwne i złożone postaci — bohaterowie są wyraziści, często borykają się z własnymi słabościami i trudnościami, co sprawia, że łatwo się z nimi utożsamić. W szczególności główna bohaterka to postać pełna odwagi i sprzeczności, której losy śledziłam z ogromnym zainteresowaniem.

Chociaż „Księżniczka dusz” nie jest lekturą poważną ani skomplikowaną, to zyskała moją sympatię i uznanie. To książka, którą czytam z sentymentem — nie zawiodłam się na niej ani razu, a każda kolejna lektura przypomina mi, jak bardzo lubię zanurzać się w takich światach.

Do tego dochodzi jeszcze jeden nieodłączny element — cudowne, zachwycające okładki, które nie tylko przyciągają wzrok, ale także idealnie oddają klimat powieści i sprawiają, że po prostu chce się sięgnąć po książkę.

„Księżniczka dusz” to dla mnie więcej niż tylko książka — to część mojej młodzieńczej pasji do fantastyki i opowieści, które potrafią przenieść czytelnika w inne, magiczne miejsca.

Informacje dodatkowe o Księżniczka dusz:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-03-08
ISBN: 9788383212012
Tytuł oryginału: Princess of Souls
Dodał/a opinię: Roksana

Tagi: fantasy

Zobacz opinie o książce Księżniczka dusz

Kup książkę Księżniczka dusz

To Kill a Kingdom
Alexandra Christo0
Okładka ksiązki - To Kill a Kingdom

Princess Lira is siren royalty and the most lethal of them all. With the hearts of seventeen princes in her collection, she is revered across the sea....

Nocne łowy
Alexandra Christo0
Okładka ksiązki - Nocne łowy

Czy sojusz umożliwi im przejęcie kontroli nad swoim przeznaczeniem? Atia jest ostatnią z gatunku nefasów - potworów żywiących się strachem. Od śmierci...