Okładka książki - Kwadrans szczerości. Wprowadzenie do modlitwy codziennego rachunku sumienia

Kwadrans szczerości. Wprowadzenie do modlitwy codziennego rachunku sumienia

Każdego dnia przed położeniem się do łóżka analizujemy cały miniony dzień. Kiedy klękamy do modlitwy różne myśli przebiegają nam przez głowę: Czy to co mu powiedziałem było adekwatne, dobre? Czy nie zmarnowałem okazji do pomocy potrzebującemu? Wtedy też człowiek zastanawia się czy ten nieuporządkowany przelot myśli jest miły Stwórcy. Czasami wpada w rezygnację, bo nie wiadomo czy o to właśnie chodzi Panu w modlitwie.  Otóz właśnie Bogu chodzi o to, żebyśmy z miłością do Niego, siebie i bliźnich przeprowadzili rachunek sumienia. Aby go uporządkować warto wspomóc się "Kwadransem szczerości" Józefa Augustyna. Autor w prosty sposób wyjaśnia tajniki ignacjańskiego rachunku sumienia. Porządkuje myśli człowieka w kilka etapów.
Polecam tę książkę wszystkim, którzy chcą uporządkować swoje życie i zaznajomić się ze św. Ignacym Loyolą.

Informacje dodatkowe o Kwadrans szczerości. Wprowadzenie do modlitwy codziennego rachunku sumienia:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: b.d
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 978-83-7505-752-2
Dodał/a opinię: owuwu

Zobacz opinie o książce Kwadrans szczerości. Wprowadzenie do modlitwy codziennego rachunku sumienia

Kup książkę Kwadrans szczerości. Wprowadzenie do modlitwy codziennego rachunku sumienia

Józef Augustyn SJ0
Okładka ksiązki - Daj mi pić Tydzień drugi. Rozważania oparte na Ćwiczeniach duchowych św. Ignacego Loyoli

,,Nauczycielu - gdzie mieszkasz?" Odpowiedział im: ,,Chodźcie, a zobaczycie". Poszli więc i zobaczyli, gdzie mieszka, i tego dnia pozostali u Niego. J...

Aby nas bolało cierpienie innych. Medytacje w codzienności życia
Józef Augustyn SJ0
Okładka ksiązki - Aby nas bolało cierpienie innych. Medytacje w codzienności życia

W pierwszy dzień wiosny zaczynam sześćdziesiątkę. Patrząc wstecz, narzuca mi się nieodparcie, że życie ludzkie mierzy się dwudziestkami. Przejście od drugiej...