Z twórczością Agnieszki Pietrzyk zaczęłam się poznawać jakiś czas temu. Wszystkie przeczytane dotąd książki to świetnie napisane kryminały z elementami thrillera. Oczywiście najnowsza ,,Las zaginionych" także jest rewelacyjną pozycją, którą musicie poznać.
Siostry Anita i Ewelina Małeckie przyjaźnią się od dziecka z Leną. Dziewczęta mieszkają w pobliżu stadniny koni, gdzie można nauczyć się jeździć konno, a także pojeździć po okolicznych lasach. Pewnego dnia nastolatki wyjechały w las. Z przejażdżki wracają tylko siostry. Anita i Ewelina nie mają pojęcia co stało się z Leną. Powiedziały tylko, że pokłóciły się i Lena pojechała w swoją stronę. Wszyscy zaczynają poważnie bać się o dziewczynę, kiedy do stadniny wraca koń, na którym jechała zaginiona dziewczyna.
Niedługo po tych wydarzeniach w tych samych lasach znika kolejna amazonka, Karolina Iwaszyn. Kobieta z rodziną przyjechała w odwiedziny do przyjaciół, rodziny Małeckich.
Policja próbuje powiązać ze sobą oba tajemnicze zniknięcia, tym bardziej, że oba wiążą się z rodziną Małeckich. Ale czy tak jest naprawdę? W trakcie zawiłego śledztwa, śledczy przyglądają się wszystkim mieszkańcom willi Małeckich. Mają oni bowiem swoje tajemnice, z którymi nie chcą się dzielić z nikim, tym bardziej z policją.
To była świetna książka, od której ciężko było się oderwać. Akcja zaczyna się już od samego początku. W trakcie czytania przyspiesza, zdradzając stopniowo czytelnikowi wszystkie tajemnice naszych bohaterów. Zakończenie mnie zaskoczyło, nie spodziewałam się tak zawiłego wątku, ale ostatecznie czytelnik poznaje całą prawdę.
Agnieszka Pietrzyk jest jedną z moich ulubionych pisarek. Uwielbiam jej styl, język i sposób w jaki pochłania czytelnika. Kiedy zaczynam czytać jej książkę, już na samym początku wiem, że będzie świetna.
Gorąco polecam Wam ten thriller, w którym nic do końca nie jest pewne, bo wszyscy coś ukrywają i nie chcą mówić prawdy. Gwarantuję, że jak zdecydujecie się na tą powieść, nie będziecie żałować. A teraz czekam na kolejną równie świetną książkę.
Polecam
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-03-09
Magdalena Górska
Domysły, a nie konkretne słowa, ucieczka do przodu, a nie zmierzenie się z tragedią, to zdeterminowało tamtą rozmowę w baraku.
Książka jest próbą opisu doświadczenia przemian w życiu rodzinnym, wywołanych przez chorobę nowotworową jednego z członków rodziny...
Beata i Marcin mają problemy finansowe, w tym roku rezygnują więc z wyjazdu na wymarzone zagraniczne wakacje. Pomocą służy im stara znajoma i proponuje...
Nigdy nie wiesz, jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem, jakie masz.