Okładka książki - Let me know

Let me know

Tom 1 cyklu Let Me Know

Ta historia jest nietypowa. Jest urocza, ciepła, momentami bardzo romantyczna, a zarazem trochę bolesna i trudna. Dla mnie jest ona szczera i prawdziwa. Przyjaźń, która miała być na lata, ale czas i odległości sprawiły, że została wystawiona na próbę. Niestety podniosła porażkę.

Bree uważała, że Noah zniszczył ich przyjaźń. Kiedy chłopak po czterech latach wraca do domu, dziewczyną targały sprzeczne emocje. Z jednej strony chciała rzucić mu się w ramiona i być szczęśliwa tak jak kiedyś. Z drugiej miała mu za złe jego zniknięcie i brak kontaktu. Chciała go za to nienawidzić. Początkowe zachowanie Noah nie poprawiało sytuacji. Traktował Bee trochę jakby była jego wrogiem lub był wobec niej zimy. Widać, że przez cztery lata bardzo się zmienił. Mimo wszystko dalej zależało mu na Bee i tęsknił za swoją przyjaciółką.

Bohaterowie małymi krokami próbowali odbudować swoją relację sprzed lat. Czuli jak krucha jest tym razem ich przyjaźń. Widać było, ile emocji wkładali i jak walczyli o to, by móc znowu być tak blisko, jak kiedyś.

Na początku trochę doskwierał mi brak dialogu i duża ilość opisów. Jednak z każdą kolejną stroną zaczęłam je doceniać. Autorka świetnie uchwyciła emocje Bee. Dało się czuć jej ból, jej rozdarcie w niektórych momentach. Minimalnie brakowało mi perspektywy Noah. Jego punktu widzenia był przedstawiony w kluczowych momentach książki. Świetna sprawa było wplecenie do fabuły przeszłości bohaterów. Dzięki temu poznaliśmy rozmiar ich przyjaźń. Było widać jacy byli są sobie bliscy, jak bardzo byli ze sobą zżyci.

Obawiałam się, że ta historia do mnie nie trafi, nie będzie w moim guście. Jednak jest odwrotnie. Czuje duży niedosyt i chce wiedzieć co dalej. Choć zakończenie bardzo mi się podobało, to jednak trochę złamało mi serce. Chce więcej tego, jak wyglądały dalsze losy Noah. Chce więcej Bee i Noah😍

Myślę, że wiele młodych osób może utożsamiać się z tymi bohaterami. Każdy młody człowiek, w mniejszym czy większym stopniu, przeżywa podobne rozterki. Zdecydowanie polecam, zwłaszcza tym młodym czytelnikom 💜

Informacje dodatkowe o Let me know:

Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2023-06-14
Kategoria: Dla młodzieży
Dodał/a opinię: miedzy_akapitami

Tagi: Dzieci od ok. 13 lat

Zobacz opinie o książce Let me know

Kup książkę Let me know

Let Me Love You
Zuzanna Wólczyńska0
Okładka ksiązki - Let Me Love You

Minęły dwa lata, odkąd Noah wyjechał z Kalifornii. Beztroskie wakacje dobiegły końca, a w życiu Bee i Noah zmieniło się wszystko: miasto, praca, studia...

Wyspa Skradzionych Marzeń
Zuzanna Wólczyńska0
Okładka ksiązki - Wyspa Skradzionych Marzeń

OD POCZĄTKU WAKACJI W ŻYCIU CASSIE ZMIENIŁO SIĘ WSZYSTKO.   Wyspa tonie w kłamstwach, a zaufanie jest luksusem, na który niewielu może sobie pozwolić...