Okładka książki - Liliana

💔 MOJA OPINIA 💔

Tytuł: " Liliana"

Autor: Katarzyna Kasmat- Łyskaniuk

Wydawnictwo: Black Rose

(e-book przeczytany na Legimi)

Witam 🌞

Przychodzę dziś do Was z opinią pierwszego tomu serii SŁABOSILNA pt."Liliana". To historia która wywołała we mnie bardzo silne emocje.

Głównym tematem książki jest przemoc domowa, zarówno fizyczna, jak i psychiczną.

Fabuła koncentruje się na historii Liliany, której pozornie idealne małżeństwo z Cameronem okazuje się koszmarem za zamkniętymi drzwiami.

Po ucieczce od męża Liliana trafia do Miami, gdzie próbuje ułożyć sobie życie na nowo, podejmując pracę w klubie nocnym. Tam poznaje ludzi, którzy pomagają jej mierzyć się z przeszłością, ale demony nie znikają, a strach jest jej stałym towarzyszem.

"Liliana" to pełna emocji historia, która zmiażdżyła mnie emocjonalnie i wzruszyła do łez.

Autorka bardzo realistycznie poruszyła trudny temat jakim jest przemoc domowa. Książka stanowi przestrogę i uczy by nie być obojętnym na zło.

Sposób pisania autorki jest lekki i przyjemny w odbiorze, co sprawia, że książkę czyta się szybko. Bohaterowie są bardzo dobrze wykreowani i autentyczni, co pozwala czytelnikowi utożsamić się z nimi i lepiej zrozumieć ich motywacje. Najbardziej polubiłam Elle ,która wykazała się ciepłem i cierpliwością wobec Liliany.

"Liliana" to intensywna i niezwykle poruszająca powieść, która pozostanie w mojej pamięci na bardzo długo. To było moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki, które uważam za bardzo udane. Jeśli szukasz książki, która porusza ważne społeczne tematy, wywołuje silne emocje i zmusza do refleksji to ta pozycja będzie idealna.

Z całego serca polecam ❤️

Kup książkę Liliana

Jesteś tylko zleceniem
Katarzyna Kasmat-Łyskaniuk0
Okładka ksiązki - Jesteś tylko zleceniem

Scarlett Davies urodziła się w bogatej i wpływowej rodzinie. Pewnego dnia zostaje porwana, lecz szybko się okazuje, że nie chodzi o okup. Co tak naprawdę...

Natchnienie
Katarzyna Kasmat-Łyskaniuk0
Okładka ksiązki - Natchnienie

Jedna kobieta. Czterech mężczyzn. I ktoś, kto niszczy jej życie.   Każdy dzień Chloe Mills jest szczegółowo zaplanowany, a nawet najmniejsze odstępstwo...