Okładka książki - Listy (nie)miłosne

Listy (nie)miłosne

Porzucona przez narzeczonego dziewczyna, pogrążona w rozpaczy, smutku i żalu na nowo próbuje poukładać swoje życie. Igor odszedł od Zosi niedługo po śmierci jej ojca, którą dziewczyna bardzo przeżyła. A co gorsze Igor odszedł bez słowa wyjaśnienia, zostawiając jedynie pożegnalny list. Zrozpaczona Zosia, pocieszana przez kochającego się w niej Staszka próbuje poukładać swoje życie na nowo. Niemniej jednak chce pożegnać się z przeszłością i uporać z tęsknotą za byłym już narzeczony, którego ciągle nosi w sercu.

Zosia to nastolatka, która jak dla mnie zdecydowanie zbyt bardzo przeżywała swoje rozczarowanie miłosne. Długo nie mogła się po nim pozbierać, co chwilę roztrząsając na nowo odejście Igora. Dodatkowo przesympatyczny Staszek, który trwa tuż obok niej, gotowy do pomocy na każde jej zawołanie, w każdej chwili i każdej sprawie. Dla mnie nieco przesłodzony obraz zrozpaczonej dziewczyny, która wykorzystuje do pocieszenia swego przyjaciela. Pomimo, że książkę czytałam z wielką przyjemnością, obraz uczucia Staszka do Zosi jest dla mnie zdecydowanie przekoloryzowany, gdyż każdy ma swoje granice wytrzymałości. Rzadko zdarza się, aby ktoś znosił aż tyle cierpliwie czekając, aż druga osoba zdecyduje się z kimś być. Staszek wykazywał się ogromną cierpliwością i wyrozumiałością.

Książka napisana bardzo lekko, prostym i zrozumiałym językiem, co pozwala pochłonąć książkę w bardzo szybkim tempie, bez żadnego wyrazu zmęczenia.

Przyjemna do przeczytania historia nastolatki, której narzeczony złamał serce i próbuje ułożyć sobie życie na nowo. Polecam szczególnie tym, którzy uwielbiają miłosne historie i romantyczne klimaty.

Informacje dodatkowe o Listy (nie)miłosne:

Wydawnictwo: Czwarta Strona