Okładka książki - Loft

Loft

Nie zawsze związki i przyjaźnie są pełne szczerości, często każdy skrywa swoje tajemnice i zrobi wiele, aby nie wyszły na jaw.
Dominika ma swoją przeszłość, o której pragnie tylko zapomnieć. Dlatego wyprowadziła się w zupełnie inną część polski, aby zacząć wszystko od nowa. Tam poznała Piotra, który niebawem wkradł się w jej serce. Miało być już tylko dobrze, jednak los postanowił sobie z niej zakpić. Zamieszkują razem, a on zaprasza na kolację swoich sąsiadów. Karolina i Adrian są małżeństwem z kilkuletnim stażem, swoimi tajemnicami i sekretami. Niestety okazuje się, że mężczyzna zna przeszłość Dominiki i chce czegoś w zamian za milczenie. Na dodatek do sąsiedniego bloku wprowadza się tajemnicza kobieta, która zaczyna ich obserwować. Dlaczego to robi? Kogo ma na oku ta kobieta? Czyje sekrety są zagrożone? Jakie sekrety ukrywa ta czwórka? Jak potoczy się ich historia.

Mnie historia, jaką znalazłam w książce, się podobała. Była pełna tajemnic, sekretów, momentami trochę mroczna. Tak naprawdę do samego końca nie byłam pewna, kto okaże się tym złym, kto jest mordercą (jednak kto został zamordowany, musicie odkryć sami). Miałam swoje typy, jednak okazały się błędne.
Akcja sprawnie poprowadzona, z ciekawymi zwrotami. Książkę czytało się dość szybko, a podczas czytania towarzyszyły mi emocje. Dużym plusem dla mnie jest fakt, że czytamy ją z perspektywy wielu osób, to wnosi bardzo dużo do historii.

Bohaterowie ciekawi, dobrze wykreowani. Jest ich więcej niż jeden, nie każdego polubiłam, jednak każdego moim zdaniem warto poznać bliżej. Jednak musicie to zrobić już sami.

„Loft” to ciekawa, dość wciągająca książka, po którą warto sięgnąć i polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Loft:

Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2024-08-14
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Loft

Kup książkę Loft

Ekskluzywną prostytutka zostałam dwa lata temu i byłam nią przez półtora roku. Wielokrotnie obiecywałam sobie, że z tym skończę, ale dopiero w dniu, w którym zabiłam człowieka, postanowiłam zerwać z dotychczasowym życiem. To miało być zlecenie tylko na chwilę.

Adrian to bezduszny, perfidny typ, który tylko udaje polityka oddanego interesom ogółu. Kto na niego głosował? Doprawdy nie rozumiem.

Więcej cytatów z tej książki

Ekipa na tropie. Niezapomniane urodziny
Magda Stachula0
Okładka ksiązki - Ekipa na tropie. Niezapomniane urodziny

Ekipa na tropie kolejny raz musi zmierzyć się z... Filip, młodszy brat Kuby zaplanował niezwykłą niespodziankę dla Kuby, postanowił zorganizować niezapomnianą...

Ekipa na tropie. Białe szaleństwo
Magda Stachula0
Okładka ksiązki - Ekipa na tropie. Białe szaleństwo

Pełna zwrotów akcji, emocji i wyzwań historia, która dostarczy wrażeń każdemu dziecku, które lubi niezapomniane przygody! Oliwka, Jagoda, Filip i Kuba...