Okładka książki - Luca Vitiello

Luca Vitiello

"Nie byłem do­brym czło­wie­kiem, nie oszu­ki­wa­łem się, że mógł­bym nim być i nawet nie chcia­łem się w niego za­mie­nić. Byłem taki, jaki mu­sia­łem, żeby osią­gnąć cel: zo­stać capo".

Czy lubicie czytać historie swoich ulubionych bohaterów zarówno od strony bohaterki jak i bohatera? Ja zdecydowanie tak! 😍

"Luca Vitiello" to odzwierciedlenie pierwszego tomu cyklu Born in Blood Mafia Chronicles, czyli książki Złączeni Honorem przedstawionej z perspektywy Arii Scu­de­ri, tyle, że tu poprowadzonej z perspektywy głównego bohatera Luki Vitiello.

W powieści znajdziecie większość tej samej historii tyle, że przedstawionej oczami Luki, oczywiście z dodatkiem kilku scen, których świadkiem był jedynie on.

Ja przyznaję bez bicia, że w przypadku takich par jak Luka i Aria uwielbiam czytać książki, które przedstawiają zarówno jego jak i jej punkt widzenia, gdyż pozwalają czytelnikowi na zgłębienie ich uczuć oraz przemyśleń a także przeżywanie razem z nimi chwil w których emocje bohaterów sięgają zenitu 🔥

Choć czytając książkę "Złączeni Honorem" zwłaszcza w pewnym momencie byłam okropnie wkurzona na Lukę, za jego zachowanie i miałam ochotę krzyczeć, aby Aria posłała go do diabła, tak dzięki przedstawieniu ich historii w powieści "Luca Vitiello" zmieniłam nieco swoje nastawienie, rozumiejąc jak pewne zachowania dziewczyny mógł odbierać Luka a także do jakich celów go stworzono i jakimi pobudkami miał się przede wszystkim kierować.

Moim zdaniem historia ta jest zdecydowanie warta przeczytania szczególnie, jeżeli jesteście tuż po złączonych honorem. Uwielbiam obie książki a te nowe wydania z pięknymi ilustracjami, wyklejkami oraz twardymi oprawami dodają im jeszcze tylko uroku 😍

Informacje dodatkowe o Luca Vitiello :

Kup książkę Luca Vitiello

Złamana lojalność
Cora Reilly0
Okładka ksiązki - Złamana lojalność

Fabiano od najmłodszych lat był wychowywany z myślą o tym, że pójdzie w ślady ojca i podobnie jak on zostanie consigliere w chicagowskim oddziale...

Krucha tęsknota
Cora Reilly0
Okładka ksiązki - Krucha tęsknota

Jednotomowa powieść ze świata ,,The Camorra Chronicles"!Historia siostry Serafiny, bohaterki Złamanej dumy!Miała być dla niego tylko nagrodą pocieszenia...