Okładka książki - Ludzie czerwonego mroku

Ludzie czerwonego mroku

Wydawnictwo M jak zawsze staje na wysokości zadania! Publikuje kolejną książkę, która pobudza do myślenia. Maciejewski rzuca konkretne światło na dzisiejsze tzw. zjawiska lewicowe. Ich popularność zadziwia, choć jak wiadomo, kryją się w nich demony. Jakie? Zaglądnijcie do książki. Ciekawie napisana, podbudza do myślenia, zaskakuje trafnością spostrzeżeń i przytoczonych argumentów. Świetna lektura, która otwiera oczy i pokazuje, że jedynie Kościół Katolicki potrafi w szalonym świecie zaoferować człowiekowi fundamentalne wartości. I głośno i wyraźnie mówi o tym, co jest złem świata. Dlatego oparł się wariactwom Marksa i krytycznie odnosi się do Putina. Podobnie, jak protestował, gdy Oświecenie żądało rozumu, zamiast wiary. W książce nie ma miejsca na przemilczenia i unikanie trudnych tematów. Nie ma sensacji, ale jest dużo zdrowego rozsądku i uważne czytanie tych wszystkich ,,osobistości", co oferują łatwe życie. Jak pokazała rewolucja 1917 roku - kończy się to z reguły nieszczęściami i okrucieństwem. Do tego ciekawie przedstawione są podobieństwa i zależności pomiędzy różnymi ,,systemami". Na szczęście nie kończą się one wszystkie krwawą rewolucją. Autor dostrzega jednak niepokojącą tendencję - przeobrażają się one i mają nowe wcielenia. ,,Ludzie czerwonego mroku" to nie tylko historia, ale to dzisiejsze czasy i czerwień, za którą kryją się zdradliwe ideologie. Autor doskonale je dostrzega, spisuje i przedstawia czytelnikowi. Jest konkretny i rozważny! Polecam tę książkę. Szczególnie tym, co niedowierzają, że ideologiczne mrzonki ubiegłego wieku jeszcze istnieją.

Informacje dodatkowe o Ludzie czerwonego mroku:

Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Data wydania: 2017-04-01
Kategoria: Historyczne
ISBN: 978-83-8043-213-0
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: Tekla

Zobacz opinie o książce Ludzie czerwonego mroku

Kup książkę Ludzie czerwonego mroku