Co najczęściej do jedzenia zabieracie ze sobą do pracy? Ja bardzo często zabieram ze sobą kanapki, bo to w sumie najszybciej można przygotować a czasami i pomysłów brak. Jeśli też macie taki problem to Malwina Bareła autorka bloga kulinarnego Filozofia Smaku przychodzi do nas ze swoją najnowszą książką pod tytułem "Lunchbox na każdy dzień. Dookoła świata". Mamy tutaj bardzo duży wybór ciekawych przepisów z kuchni całego świata. Są tu dania zarówno na słono jak i słodko. Oprócz przepisów i rewelacyjnych zdjęć mamy pomysły jak resztę śniadaniówki skomponować by to był pożywny posiłek. Kolejnym bardzo ciekawym zabiegiem jest to, że autorka pokazuje nam, że jeśli z danego przepisu zostały nam jakieś składniki to nie wyrzucajmy ich czasami tylko wykorzystajmy w przepisie ze strony takiej i takiej. Czyli gotujemy smacznie, zdrowo, różnorodnie i do tego stosujemy zasadę zero waste. Rewelacyjna książka i źródła inspiracji. U nas na pierwszy ogień poszły ciasteczka kowboja. Właśnie się nimi zajadam pisząc tą recenzję 😍 Polecam gorąco.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-09-11
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 388
Dodał/a opinię:
zainspirowanawku
AIR FRYER CZY BLASZKA? Nieważne, co wybierzesz - będzie pysznie, szybko i zdrowo! Malwina Bareła, autorka bestsellerowych Lunchboxów, wraca z nową...
Malwina Bareła przedstawia nowe 130 przepisów na zbilansowane posiłki do lunchboxa. Nie musicie zawracać sobie głowy liczeniem kalorii - każdy przepis...