Siostry bliźniaczki, mężczyzna, którego obie kochają. Nawiedzony dom i mroczne tajemnice z dzieciństwa i do tego tajemnicza Lustrzana Kraina.
„Lustrzana kraina” to jedno wielkie wooow! Autorka świetnie buduje napięcie i przeplata ze sobą przeszłość oraz teraźniejszość. Widać, że cała fabuła została bardzo dobrze przemyślana, a tajemnicza Lustrzana kraina została zbudowana genialnie. Całość czyta się naprawdę świetnie i co najważniejsze z ogromnym zainteresowaniem. Książkę należy czytać ze skupieniem i zaangażowaniem, bo tutaj każdy szczegół ma znaczenie. Retrospekcje czasowe przenoszące nas do czasów ze światem pełnych duchów, dziwnych postaci, niebezpiecznych przygód powodują, że czytelnik odczuwa niepokój, ale pozwala nam to poznać przeszłość dziewczyn, która odgrywa tutaj szczególną rolę. Przeszłość pełną przemocy, która odcisnęła na ich życiu ogromne piętno. Autorka bardzo dobrze pokazuje nam jak traumy z dzieciństwa mogą nam zniszczyć życie.
„Lustrzana kraina” sprawiła, że z niecierpliwością przewracałam kartki książki i chciałam poznać jej zakończenie. Wiele rzeczy było tutaj niejednoznacznych, choć musze przyznać, że zakończenia się domyśliłam. Jednak kompletnie nie przeszkadzało mi to w odbiorze całej książki. Zdecydowanie polecam, bo jest to jeden z lepszych thrillerów psychologicznych jakie czytałam.
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2022-09-27