Okładka książki - Martwy ptak

Martwy ptak

53/100/2021

~Czy zbrodnia może być dziełem sztuki?

Witajcie!!

Z jaką książką spędzacie dzisiejszy dzień? Ja właśnie skończyłam czytać Martwego Ptaka i chciałabym podzielić się z Wami moją opinią na jej temat. Zapraszam :)

Pana Macieja znam z profilu Lepiej nie będzie, dlatego też bardzo chętnie sięgnęłam po jego najnowsze dzieło. Przez nakład obowiązków, braku wolnego czasu, czytałam ją cały tydzień 🤦‍♀️ dlatego nie powiem Wam, czy czyta się ją szybko. Mimo to spędziłam z nią ciekawe, pełne grozy i dreszczyku emocji chwile. A także obrzydzenia, ale tylko i wyłącznie przez sceny, które były opisane tak dobrze, że czułam ten smród, widziałam te ciała przed oczami. Brawo! Nie zdarza mi się to często.

Zdradzę Wam teraz troszkę z fabuły. Akcja toczy się w Łodzi, gdzie dochodzi do serii dziwnych zbrodni, bowiem każda ofiara pozbawiona jest palców, a w ustach mają martwe ptaki. Śledczy nie znajdują danych śladów mordercy, dosłownie jakby robił to duch. Udaje im się natknąć na pewien ślad. Czy jest to niedopatrzenie zabójcy? A może ślady zostawił celowo?

W gazecie pojawiają się makabryczne zdjęcia, które, wywołując ogromne oburzenie czytelników, szybko zostają zastąpione rysunkami Laury Wójcik. Dziewczyna zostaje oskarżona o współudział, jednak brak dowodów odwraca od niej uwagę policji.

Kto jest za to wszystko odpowiedzialny? Prawda okazuje się bardzo szokująca.

Książkę polecam wszystkim fanom mrocznych historii. Jestem w szoku tak dobrze napisanej książki. Polecam!

Informacje dodatkowe o Martwy ptak:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-04-14
Dodał/a opinię: _read_andzia_

Tagi: Thrillery i suspens bóg

Zobacz opinie o książce Martwy ptak

Kup książkę Martwy ptak

Nikt
Maciej Kaźmierczak0
Okładka ksiązki - Nikt

Zło ma wiele imion, jedno z nich to NIKT Mroczna i brudna historia przesiąknięta tym, co w człowieku najniebezpieczniejsze - poczuciem bezkarności. W...

Porzuceni
Maciej Kaźmierczak0
Okładka ksiązki - Porzuceni

Mroczna, pełna napięcia opowieść o osamotnieniu, strachu, nadziei i sieci kłamstw, z której nie sposób się wyplątać.   W jednym z łódzkich parków znaleziono...