Okładka książki - Miasto snów

Miasto snów

Tom 1 cyklu Krew Ferów

Właśnie skończyłam czytać te pozycje i jestem na TAK!! Idealna dla dzisiejszej młodzieży, ale nie tylko.. Zafascynowała mnie siła i determinacja głównej bohaterki March Sky bo o niej mowa! Zbuntowana 16 latka, która mierzy około 1, 20 wzrostu, ale siłą i zawzięciem mogłaby zarażać Nas wszystkich. Pomimo niskiego wzrostu nie pozwala sobie w kasze dmuchać.. Jest szykanowana, wyśmiewana w szkole, a jedyna przyjaciółką, która ją rozumie jest Isel, która sama nie ma lekko przez swoja nadwagę. Kto z Was nie usłyszał na własny temat cos nieprzyjemnego?? JAAAAAA i nie jest miłe? a March pomimo tego wszystkiego pokazuje, ze jest dużo więcej warta i ze nie można tak drwić z niej tylko, dlatego, ze jest niska.

Jeżeli czytałeś/łaś #kronikijaaru to w tej się nie pogubisz, ten sam świat elfów, świat Jaaru, ale trochę z mroczniejszej strony. Niezwykły świat, ale i groźny. Idealny obraz wrogiego elfa, który nie uznaje innej rasy oprócz swojej. Każdy inny w ich świecie uważany jest za wroga.
Od razu uprzedzę i podkreślę nie musicie czytać „Kroniki Jaaru” żeby zrozumieć, co się dzieje w tej książce. To jest ten sam świat, ale inna historia, inni bohaterowie moim zdaniem bardziej mroczniejsza, za co dodaje tej trylogii świetnego charakteru.
W książce znajdziemy tez innych równie ważnych bohaterów/postaci a mianowicie Callen, który nawiązuje z March kontakt poprzez sen, ale i w realu poprzez obserwacje.
March zaczyna wyczuwać coś dziwnego, ale dotąd nieznanego, co powoduje lekką panikę oraz zadaje sobie pytanie czy jest to normalne? czy jednak potrzebuje wizyty u psychologa? Nasza bohaterka jak większość nastolatek nie ma dobrego kontaktu z własną mama okazuje się, ze mama ukrywa przed nią jakiś sekret, co powoduje złość, bunt i ucieczkę z domu.
Po drodze poznaje tajemniczego Piątka 13!? Kto to jest? Czy jest po stornie March czy może jednak kimś, z kim będzie musiała zmierzyć się Nasza bohaterka? Co tak naprawdę chce przekazać Jej Callen?
To już sprawdzicie czytając te książkę… gwarantuje, ze nudzić się nie będziecie.

Informacje dodatkowe o Miasto snów:

Wydawnictwo: We need YA
Data wydania: 2019-05-15
Dodał/a opinię: book_matula Ann Wójcik

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Miasto snów

Kup książkę Miasto snów

Spookademia. Szkoła duchów
Adam Faber0
Okładka ksiązki - Spookademia. Szkoła duchów

Tak niezwykłej szkoły nie było od czasów Hogwartu. Aby dostać się do Spookademii, trzeba odwiedzić galerię duchów, przepłynąć tajemnicze Jezioro Bezimienne...

Megapolis
Adam Faber0
Okładka ksiązki - Megapolis

Przez uchyloną zasłonę czasu do świata Jaaru przenikają duchy. Jaka siła zdołała wezwać Strażników i obalić wszelkie prawa magii? Jakie mroczne...