Okładka książki - Miłość gangstera

Miłość gangstera

Tom 2 cyklu Ukochana gangstera

"Są pewne słowa, które stają się gwoździem do własnej trumny i gwarantują śmierć w tak wielkich katuszach, że modlisz się do samego diabła, by jak najszybciej zabrał cię do piekielnych czeluści."

Miłość gangstera to te same losy Logana i Elizabeth z punktu widzenia głównego bohatera.
Plusem ( jedynym) historii, która poznaliśmy już w "Ukochana gangstera" to dzieciństwo Logana. Czas, który autorka poświęciła dużo uwagi, przez co jest mocno, emocjonalnie, szczerze. To etap Logana który wykreował go na to kim jest. Kiedy ojciec od dziecka uczył go odporności na ból, katował, torturował aby stał się godnym następcą. Jednak Logan miał jedną słabość siostrę, a w świecie mafii jest coś takiego niedozwolone. Głowa rodziny mafijnej nie może mieć słabości, co jego ojciec starał mu się uświadomić przez cierpienie jego siostry.
Minusy jest ich trochę, ale te najważniejsze to powtórzenie historii, którą już znamy. Fakt autorka dodała emocje głównego bohatera, dodała inny punkt widzenia na dane wydarzenie, ale jak dla mnie to nie ma większej jakości dla historii przewidywalnej.
Po drugie ta historia Logana nie "płynie". Miałam wrażenie, że są to stop klatki. Jedno wydarzenie, następnie wskakujemy w drugie wydarzenie a nic pomiędzy. Autorka w Miłości Gangstera poświęca uwagę mocniejszym wydarzeniom jak próba porwania siostry Logana a następnie wskakujemy w kolejne wydarzenie zagrożenia dla Elizabeth.
Po trzecie miałam wrażenie że czytam streszczenie. Choć autorka przedstawia relacje głównych bohaterów z perspektywy Logana to za bardzo nie wnika w nie, nie rozbudowuje je, są chwilami bez emocji.
I po czwarte zabrakło mi mafii w romansie mafijnym. Najcięższa zbrodnia, miałam wrażenie że beż Elizabeth Logan skupiłby się na myśleniu a nie na działaniu. Z jednej strony przedstawiany jest jako groźny potwór a z drugiej strony widzimy jak Jego przyjaciel Tom nim dyryguje, podsuwa myśli, działa za niego.
Podsumowując dwie książki Ukochana gangstera i Miłość gangstera powinny stanowić jedną książkę, która pomieściłaby punkt widzenia Elizabeth jak i Logana.

Informacje dodatkowe o Miłość gangstera:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2023-03-08

Tagi: Romans erotyczny

Zobacz opinie o książce Miłość gangstera

Kup książkę Miłość gangstera

Gwiazdy nadziei
I.M. Darkss0
Okładka ksiązki - Gwiazdy nadziei

On sądzi, że szczęście jest tylko chwilowym złudzeniem, a miłość okrutnym żartem. Ona będzie chciała to zmienić. Amara po latach spędzonych w...

Beautiful Beast
I.M. Darkss0
Okładka ksiązki - Beautiful Beast

Po wypadku samochodowym, w wyniku którego umiera jego żona, Savier Stone staje się obiektem tajnego eksperymentu. Modyfikacja jego DNA sprawia, że mężczyzna...