📖Książka „Miłość i kasa.Jak nie kłócić się o pieniądze w związku” to kompendium wiedzy,by zabezpieczyć się przed ewentualnymi kłopotami w momencie rozpadu związku/małżeństwa.
➡Znajdziecie w niej m.in:
*co daje ślub,dzieci i późniejsze kłótnie
*pieniądze i wpływ na życie codzienne,które mogą doprowadzić do wielu przykrych sytuacji
*obraz maleństwo kontra konkubinat-zalety,ważne informacje,zależność finansowa,dziedziczenie…..
*wiedza na temat małżeństwa i prawo dotyczące darowizn,spadków,oszczędności,testamentu
*dom-kogo jest i jak to wygląda w prawie
*intercyzja-wszystko co chcesz,a nie wiesz na jej temat.
➡Jak widzicie ta książka jest nie tylko znakowym poradnikiem zawierającym różne oblicze ważnych spraw w życiu codziennym każdego z nas.Nawet jak się wam wydaje,że nic nie dotyczą Ciebie,to jesteś w błędzie.Warto znać swoje prawa i być świadomym do rzeczy,które nam się należą. Trzeba to znać,niż później żałować,że zostaliśmy pozbawieni pieniędzy a nawet praw do dzieci i majątku.
📖„Miłość i kasa” to źródło bardzo ważnych informacji,które powinniśmy wiedzieć i być świadomym istotnych rzeczy formalnych i materialnych. Autorzy w przejrzysty sposób przekazują wiedzę,by czytelnik mógł z niej korzystać i wprowadzić je w życiu.
➡Świetna książka,która wielu przyda się,aby nie żałować swoich pochopnych decyzji.
📖Ja ją gorąco polecam📖
Wydawnictwo: Wielka Litera