Okładka książki - Miłość na gigancie

Miłość na gigancie

Magda mieszka w wynajmowanym mieszkaniu z kotem - Manfredem, którego znalazła jakiś czas temu. Ma dobrą pracę, cudowną siostrę, na którą może zawsze liczyć, spokojnych sąsiadów - lecz brak jej mężczyzny. Już na samym początku możemy zauważyć, że kocha zwierzęta a za swojego kota 'da się pokroić'. Nasza bohaterka zna swoją wartość, mówi to co myśli a przede wszystkim jak trzeba potrafi pokazać 'pazur'. Największym błędem jest brak umiejętności pokazania siebie zewnętrznie. Mówiąc zwyczajnie - nie potrafi ubrać się stosowanie do jej wieku i figury. Ale ma od tego 'ludzi'. Jej siostra ogląda wszystkie odcinki Sablewskiej, więc jest na bieżąco z najnowszymi trendami. Pomaga Magdzie w wyborze odpowiednich dla niej ubrań. Dzięki przemianie zewnętrznej nasza bohaterka zaczyna być bardziej pewna siebie, co pomaga jej również w życiu.

Pewnego dnia dostaje informację od właściciela mieszkania, że ma miesiąc na opuszczenie miejsca. Wraca bowiem jego wnuk, który zamierza wyremontować mieszkanie i zamieszkać w nim. Magda jest zaskoczona ale i zdenerwowana. Jej pensja nie jest duża, a mieszkania w okolicy są drogie. Mimo wszystko nie zraża się i zaczyna szukać takiego, które zadowoli ją nie tylko wyglądem ale i opłatami. W końcu musi też mieć pieniądze na jedzenie, prawda?

Po pewnym czasie udaje jej się znaleźć mieszkanie w dobrej okolicy i za śmiesznie małą cenę. Niestety w tym momencie kolejny raz ucieka z domu jej ukochany kot. Zaczynają się  poszukiwania i w trakcie nich poznaje przystojnego mężczyznę, który doskonale rozumie naszą bohaterkę, ponieważ kiedyś sam był w podobnej sytuacji jak ona. Jego kot zaginął i odnalazł się po dość długim czasie. Dlatego postanawia jej pomóc.
Czy Magda odnajdzie Manfreda? Co wspólnego z całą sytuacją będzie miał poznany mężczyzna?

Informacje dodatkowe o Miłość na gigancie:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2019-04-18
Dodał/a opinię: Dagmara Rek

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Miłość na gigancie

Kup książkę Miłość na gigancie

- Ale ja nie jestem w ciąży. Jestem po prostu taka gruba. - Powiedziała nad wyraz łagodnie.

- Wiesz co, jesteś bezczelny! - Nie wytrzymałam. - Przychodzisz tu jak do siebie, zaglądasz w każdy kąt...- I kto to mówi! Dziewczyna, która zagląda kotu pod ogon.

Więcej cytatów z tej książki

Mam na imię Ania
Anita Scharmach0
Okładka ksiązki - Mam na imię Ania

Anna Mikołajska jest zdolną, odnoszącą sukcesy dziennikarką. Jej życie wydaje się idealne: przy kochającym mężu, w przepięknym mieszkaniu. Nikt nie wie...

Co dwie głowy, to nie jedna
Anita Scharmach 0
Okładka ksiązki - Co dwie głowy, to nie jedna

Gosia jest bestsellerową autorką powieści obyczajowych, Maria pisze poczytne kryminały. Nie konkurują ze sobą bezpośrednio, ale ich wzajemna niechęć jest...

Opad
Opad