Okładka książki - Miłość to nie grzech

Miłość to nie grzech

"Miłość to nie grzech" to kontynuacja książki "Szczęście pod świerkami" oraz dalsze perypetie Elwiry i Krzysztofa. Połączyła ich tragiczna historia miłości ich pradziadków, która wydarzyła się na statku "Batory" podczas drugiej wojny światowej. Elwira wydaje książkę o trudnych losach tego związku. Podczas spotkania autorskiego dochodzi do spotkania z rodziną Krzysztofa.
Mężczyzna jest leśniczym. Podczas rutynowego obchodu lasu trafia na dwóch mężczyzn rozmawiających po niemiecku. Mają wykrywacze metalu i wykopują tajemnicze skrzynie.
Kim oni są i czego tam szukają?
Przekonajcie się sami, a ja gwarantuję, że nie rozczarujecie się.
"Miłość to nie grzech" to obyczajówka połączona z romansem, a także z wątkiem kryminalnym. Historia tej powieści przenosi nas do wspomnień babci Elwiry, która przypomina jak zginął jej ukochany mąż. Starsza pani snuje intrygujące opowieści, a my czytelnicy możemy dowiedzieć się różnych ciekawych historycznych ciekawostek.
To bardzo klimatyczna, ciepła i rodzinna powieść z pięknymi opisami Gdyni kiedyś i obecnie.
Jeśli lubicie książki o wydarzeniach z przeszłości to tutaj babcia Elwiry wbije Was w fotele swoimi wspomnieniami oraz opowieściami.
Autorka ma fajny styl i sprawiła, że nie mogłam oderwać się od tej książki.
Fani rodzinnych powieści obyczajowych będą zachwyceni i wzruszeni.
Czeka Was niesamowita przygoda.
Polecam z całego serca!

Informacje dodatkowe o Miłość to nie grzech:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2022-07-27
Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Sagi rodzinne

Zobacz opinie o książce Miłość to nie grzech

Kup książkę Miłość to nie grzech

Owoc miłości
Roma J. Fiszer0
Okładka ksiązki - Owoc miłości

Eliza i Max po odzyskaniu klejnotów Anny przez Interpol w Montreux wracają do Parchowa. Przed nimi czas ważnych decyzji w sprawie ślubu, zarządzania pensjonatem...

Listy sprzed lat
Roma J. Fiszer0
Okładka ksiązki - Listy sprzed lat

Zawód w przyjaźni sprawia, że trudno jest odzyskać wzajemne zaufanie.... Dramatyczne okoliczności powodują, że Iwonie i Ewie, po latach wzajemnej...