Okładka książki - Minecraft. Nauki przyrodnicze. Megazadania. 7-11 lat

Minecraft. Nauki przyrodnicze. Megazadania. 7-11 lat

Nie od dziś wiadomo, że nauka przez zabawę jest najlepsza. Dziś chciałabym Wam pokazać książkę, dzięki której dziecko będzie się bawić podczas wspaniałej zabawy. Ten tom poświęcony jest naukom przyrodniczym i jest przeznaczony dla dzieci w wieku od 7 do 11 lat. Zdecydowanie jego plusem jest fakt, że został stworzony zgodnie z nowoczesnym podejściem STEM (o co z tym dokładnie chodzi, znajdziecie na internecie, nie będę wam kopiować informacji, bo to bez sensu).

Wraz z książką młodzi czytelnicy wyruszą na spotkanie niesamowitych przygód w świecie Minecrafta, a jednocześnie będą poszerzać swoją wiedzę z zakresu biologii, geologii, techniki i matematyki. Jest w niej mnóstwo wyzwań, zagadek, faktów i ciekawostek. Każde zadanie ma określoną ilość szmaragdów, które otrzymujemy, jeśli je dobrze zrobimy. Na końcu książki można je „wymienić” na nagrody.

Na samym początku książki znajdziemy spis treści, z którego dowiemy się, jakie są w niej rozdziały.

Wizualnie książka jest świetna. Seria została wydana na licencji studia Mojang, które stworzyło grę. Pomyślicie, czy to aż takie ważne, aby o tym wspominać? Może i dla mnie nie, natomiast ktoś, kto gra w grę od razu zauważy, że są to oryginalne ilustracje, że wszystko wygląda jak w grze.

Książki pt.: „Minecraft. Nauki przyrodnicze. Megazadania. 7-11 lat” to wspaniały pomysł na ciekawą naukę dla wszystkich fanów Minecraft w tym wieku. Z wielką przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Minecraft. Nauki przyrodnicze. Megazadania. 7-11 lat:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-02-26
Kategoria: Inne
Tytuł oryginału: Minecraft Official Workbook. Science & Environment
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Edukacja - nauki ścisłe Przewodniki do gier komputerowych dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 7 lat

Zobacz opinie o książce Minecraft. Nauki przyrodnicze. Megazadania. 7-11 lat

Kup książkę Minecraft. Nauki przyrodnicze. Megazadania. 7-11 lat

Minecraft. Informatyka i programowanie. Megazadania. 7-11 lat
Tom Bolton0
Okładka ksiązki - Minecraft. Informatyka i programowanie. Megazadania. 7-11 lat

Witajcie w niesamowitym świecie informatyki, kodowania i...Minecrafta! ,,Minecraft. Informatyka i programowanie. Megazadania. 7-11 lat" to książka,...

Minecraft. Projektowanie i technologia. Megazadania. 7-11 lat
Tom Bolton0
Okładka ksiązki - Minecraft. Projektowanie i technologia. Megazadania. 7-11 lat

Witaj w świecie Minecrafta, gdzie nauka spotyka się z zabawą! ,,Minecraft. Projektowanie i technologia. Megazadania. 7-11 lat" to kolejna w serii, pełna...