Okładka książki - Miś Zbyś na tropie. O rety, o rety, naprawdę goni mnie Yeti!

Miś Zbyś na tropie. O rety, o rety, naprawdę goni mnie Yeti!

Tom 10 cyklu Detektyw Miś Zbyś na tropie

Misia Zbyś, to detektyw z krwi i kości, który wraz ze swoim partnerem Borsukiem Mrukiem rozwiązuje zagadki w gąszczu rozmaitych przygód.

Dla nas było to pierwsze spotkanie, ale forma tego komiksu przypadła nam do gustu. Jest dynamika, ogrom wydarzeń, charakterystyczni bohaterowie i humor, a przy tym aktywizowanie młodych czytelników.

Sama historia też jest wciągająca, bo para detektywów dostaje zadanie by odnaleźć legendarnego Yeti. Gdy Miś Zbyś ze swoim przyjacielem docierają na miejsce znajdują nie jednego, ale całą rodzinę Yeti, z tym że śnieżne stwory również mają zadanie dla detektywów. Podróżując od Azji, przez Afrykę, aż do Ameryki bohaterowie próbują rozwiązać problem, z którym boryka się rodzina Yeti.

Komiksowa przygoda ma w sobie oczywiście sporo absurdów, które dzieci uwielbiają, a cała historia ma swoje podłoże w zmianach klimatycznych - więc przedstawienie tematu z perspektywy takiej postaci jak Yeti, może być dla młodych czytelników ciekawym punktem widzenia.

Dodam jeszcze, że komiks jest pięknie wydany - twarda okładka z połyskiem, grube strony, żywe kolory, a same ilustracje są bardzo wyraźne.

Dla fanów komiksów - jak najbardziej warta uwagi pozycja 😊

Informacje dodatkowe o Miś Zbyś na tropie. O rety, o rety, naprawdę goni mnie Yeti!:

Wydawnictwo: Kultura gniewu
Data wydania: 2024-09-14
Kategoria: Komiksy
Dodał/a opinię: malipasjonaci

Zobacz opinie o książce Miś Zbyś na tropie. O rety, o rety, naprawdę goni mnie Yeti!

Kup książkę Miś Zbyś na tropie. O rety, o rety, naprawdę goni mnie Yeti!