Okładka książki - Misrule

Misrule

♣️♣️♣️♣️

A może prawdziwa miłość to tylko bajki?

,,Misrlue” to drugi tom dylogii ,,Malice Duology” autorstwa Heather Walter.

♣️Jest to nietypowy retelling bajki ,,Śpiąca Królewna”, który zaintrygował mnie bardzo już od pierwszej części.

♣️Przyznam jednak ze smutkiem, że miałam z początku problem z ogarnięciem akcji książki, gdyż nie za bardzo pamiętałam zakończenie poprzedniego tomu🫣. Jednak prosty styl, jakim została, napisana ta pozycja ułatwiał szybkie przystosowanie się do fabuły.

♣️"Misrule" to fantastyczna opowieść o miłości, zemście i magii, osadzona w świecie pełnym intryg, mrocznych tajemnic i niebezpiecznych miejsc.

♣️Heather Walter porusza tematykę miłości, lojalności i odwagi, stawiając bohaterki w trudnych sytuacjach.

♣️Związek między Aurorą a Alyce staje się coraz bardziej skomplikowany, a postać Alyce przechodzi znaczącą przemianę, którą zapoczątkowała klątwa rzucona na Aurorę.

♣️Cieszę się, że fabuła "Misrule" była równie nieprzewidywalna jak poprzedniego tomu, co sprawiło, że czytanie stało się jeszcze bardziej wciągające.

♣️Kontynuacja nie zawiodła moich oczekiwań, a cała dylogia okazała się intrygującą reinterpretacją starej baśni ukazującą relację między dwiema kobietami, a przy tym wzbudzająca zamieszanie całkowicie przemieniając bohaterów do tego stopnia, że nie wiadomo było, do końca kto jest dobry, a kto zły.

♣️Podsumowując Heather Walter stworzyła ciepłą, pełną magii opowieść, która jest przyjemna w odbiorze i pochłaniająca.

Zdecydowanie polecam "Misrule" wszystkim, którzy szukają unikalnej i intrygującej historii.

✔️Współpraca reklamowa z @youandyabooks 🖤

Kup książkę Misrule

Malice
Heather Walter0
Okładka ksiązki - Malice

Po śmierci dwóch królewskich córek w Briarze pozostała już tylko jedna pretendentka do tronu. Księżniczka Aurora za rok skończy dwadzieścia jeden lat....

Opad
Opad