Okładka książki - Mój kochany mąż

Mój kochany mąż

Czy często podczas czytania książki czujecie się rozemocjonowani, nawet do tego stopnia, że ściska Was coś w klatce piersiowej? Przyznaję, że bardzo często podążam razem za bohaterami i ich emocjami, ale to co działo się podczas tej lektury!… dawno czegoś takiego nie doświadczyłam. Od pierwszej do ostatniej strony bałam się, byłam przerażona i z wielkim zaangażowaniem przewracałam kolejne strony tej historii.

Jade wracam do domu z dziećmi, a tam czeka już na nich napastnik. Matka z dwójką dzieci zostają uwięzieni we własnym domu… Cam, mąż Jade musi w ekspresowym tempie uzbierać sporą sumę pieniędzy na okup. Czy uda mu się uratować rodzinę i jakie jego sekrety ujrzą światło dzienne?

Historię poznajemy z kilku perspektyw: Jade - to ta najokrutniejsza, bowiem dowiadujemy się co dzieje się w domu, jakie żądania wobec niej, dzieci i jej męża przedstawia napastnik i w jaki sposób ich traktuje, Cama - który działa w pędzie, przecież zebranie kasy w ciągu kilku godzin to nie lada wyzwanie, czy Sebastiana… Pojawiają się również rozdziały poświęcone wywiadowi, jaki zostaje przeprowadzony z „kochanym mężem”, w którym ten tłumaczy się z całej sytuacji post factum.

Cała historia trwa jeden dzień… dla całej rodziny Lasky to trudny, okrutny, dzień, który ciągnie się w nieskończoność, a będąc po drugiej stronie, jako czytelnik - tę opowieść pochłania się jednym tchem, bo uwierzcie mi od tej książki nie można się oderwać!

Ilość emocji jakie dawkuje nam autorka jest ogromna. Przyznaję, że dawno nie czytałam thrillera, który tak bardzo mnie pochłonął.
Powiem Wam tylko tyle, że Cam wcale nie jest taki krystaliczny, ma swoje za uszami i to właśnie przez niego jego najbliżsi wpadają w tarapaty, nie nie, to za lekko powiedziane, w ogromne kłopoty pełne niebezpieczeństwa.

Informacje dodatkowe o Mój kochany mąż:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-03-23
ISBN: 9788381958905
Tytuł oryginału: My Darling Husband
Dodał/a opinię: etiudyliterackie

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna bóg

Zobacz opinie o książce Mój kochany mąż

Kup książkę Mój kochany mąż

Trzymaj przyjaciół blisko, a wrogów jeszcze bliżej, tak? Kazałem jej zgrywać głupią. Powiedziałem, żeby stała się częścią ich życia, żeby zaprzyjaźniła się z jego ładną żoną, żeby siedziała cicho. A ja w tym czasie układałem plan.

Uwierz mi, gdy upadniesz, na dole nie będzie na ciebie czekać żadna sieć bezpieczeństwa. Dla mnie życie to nie jest coś, czym się mogę cieszyć. Ja muszę przetrwać. Twój amerykański sen jest moim koszmarem.

Więcej cytatów z tej książki

Idealne małżeństwo
Kimberly Belle0
Okładka ksiązki - Idealne małżeństwo

Nie ma idealnych małżeństw. Są tylko doskonałe kłamstwa. Małżeństwo Iris i Willa jest tak perfekcyjne, jak tylko może być. Wiodą szczęśliwe życie...

Idealna żona
Kimberly Belle0
Okładka ksiązki - Idealna żona

Beth Murphy ucieka... Z nowym wyglądem, nazwiskiem i miejscem zamieszkania. Przemyślała swój plan wyjątkowo starannie. Ma świadomość, że wystarczy...