Hej kochani. Macie w domu jakiś atlas zwierząt, który dzieciaki chętnie oglądają? Ja z dzieciństwa pamiętam takie szare, przepełnione niepotrzebnymi informacjami i grube atlasy, które tak naprawdę tylko leżały i się kurzyły. Dzieci są wzrokowcami, więc atlas dla maluchów powinien być przede wszystkim kolorowy, treściwy i przyciągający wzrok. Taki jest właśnie „Mój pierwszy atlas zwierząt” od Wydawnictwa Jupi Jo!, który zabierze Wasze pociechy w niesamowitą podróż dookoła świata. Razem z pieskiem Pako przemierzą wszystkie kontynenty, od północy po południe i poznają wiele ciekawych i niesamowitych zwierząt, które je zamieszkują.
W książce znajdują się kody QR, które po zeskanowaniu przekierowują do krótkich filmików na youtubie, które pokazują zwierzęta w ich naturalnym środowisku. Jestem pewna, że zachwycą one nie tylko dzieci, ale również dorosłych.
Każdy kontynent jest tu krótko opisany i zawiera fajne ciekawostki, które je opisują. Na ilustracjach przedstawiających dany kontynent znajdują się ilustracje zwierząt, które zamieszkują dany teren. Dodatkowo kilka z tych zwierząt jest tu krótko scharakteryzowane, a z pomocą kodu QR można zobaczyć je niemalże na żywo, jak prawdziwi odkrywcy. Książka jest kolorowa, treściwa i solidnie wydana, więc z pewnością posłuży na długie lata. Jestem pewna, że dzieciaki same będą chciały do niego wracać.
Wydawnictwo: Jupi jo!
Data wydania: 2023-05-08
Tytuł oryginału: My first atlas of animals
ania7770
Wkrocz do świata dinozaurów! Pełen rzetelnej wiedzy, ciekawostek i efektownych ilustracji album, który pozwoli ci odkryć wszystkie tajemnice prehistorycznych...