~ Kiedy ja wypuszczałam balon, zażyczyłam sobie przyjaciela. I go dostałam. Niech przyniesie Ci szczęście.
To niewątpliwie było przeznaczenie. Emmie, w najgorszym momencie swojego życia, decyduje się wypuścić balonik, z nadzieją, że w ten sposób spełni się jej marzenie.
Jej "baloniarzem" został Lucas, który znalazł zflaczały balonik setki mil dalej.
Mają tyle samo lat, urodzili się tego samego dnia. Łączy ich bardzo wiele. Tak jest do teraz.
Mają po 30 lat, ich przyjaźń nadal trwa. Dzieli ich wiele mil, mimo to widują się bardzo często, przemierzając ocean.
Nadszedł dzień decydujący. Nagły telefon przyjaciela, wywołał w kobiecie wiele sprzecznych uczyć. Zapowiedział, że chce przekazać jej ważną nowinę, a właściwie ją o coś zapytać.
Kiełkująca miłość sprawiła, iż Emma od razu pomyślała o zaręczynach. W końcu jest ten dzień, kiedy wejdą w związek. Przecież są sobie pisani.
Jednak nie wszystko wyszło tak, jak powinno.
Jakie pytanie zadał Emmie Lucas?
Jaki wpływ będzie miało, na ich dalszą przyjaźń?
Na ich drodze staną ludzie z przeszłości, którzy nieźle namieszają.
_
Książka jest napisana w fenomenalny sposób, bowiem poznajemy bierzące wydarzenia, myśli bohaterów, ale także wspomnienia z dzieciństwa.
Czytało mi się ją bardzo przyjmie, żałowałam, że to już koniec historii, mimo iż zakończyła się satysfakcjonująco.
Pisarka w ciekawy sposób opisała bieg zdarzeń, używała języka oficjalnego, przy osobach poważnych, oraz mowy potocznej, przy osobach wyluzowanych.
Przeżyłam z nią chwile wzruszenia, radości ale także wielkiego rozbawienia.
Polecam !!
Wydawnictwo: Burda Książki