Okładka książki - Moje dziecko część 1-2. Pakiet

Moje dziecko część 1-2. Pakiet

Poradnik dla rodziców, w formie rozmów z panią Zawadzką. Mam z autografami! : ) Pani Irena i pani Dorota stworzyły zgrany duet. Pani Irena zadaje swojej rozmówczyni trafione pytania. Są niejednokrotnie niewygodne, nawet irytujące panią Zawadzką- co daje się wyczuć w tonie i zasobie słownictwa, jednak zawsze chodzi o wyczerpujące wyjaśnienie zagadnienia. Odpowiedzi są jednak ( !) z punktu widzenia psychologa- pedagoga, mamy dorosłych już synów, wychowywanych w innych od dzisiejszych realiach. Nie ze wszystkimi stwierdzeniami się zgadzam, choć tak doświadczona osoba daje bogactwo wskazówek. Mnie zszokowała prawda o tym co często działo się na zgromadzeniach Rady Pedagogicznej w szkole i to, że pedagogom, psychologom wypłaty przydzielają lub nie dyrektorzy szkół i to ma wpływ na poprowadzenie spraw z "trudnym" dzieckiem. Bardzo podoba mi się podejście Pani Zawadzkiej do przygotowania przedszkolnego i szkolnego. Często wymagamy od naszych pociech zbyt wiele lub za mało. Dzięki tej książce dowiecie się jakie zdanie na temat mądrego kochania i dobrego wychowywania dzieci ma doświadczony specjalista, wprowadzająca rodzinne reformacje w programach TV "Superniania" czy "Świat według dziecka". To dobra pozycja dla zainteresowanych tematyką, ale nie stanowi "koła ratunkowego" w sytuacjach alarmowych. Uważam ten pakiet za wypowiedź w stanowczym tonie, która ma wiele słuszności. Żałuję tylko, że osoby, które powinny obowiązkowo nie tylko zapoznać się z pewnymi prawdami, ale i wprowadzić potrzebne zmiany w życiu rodzinnym- nie sięgną po nią. Stąd rozumiem dla czego pani Dorota niejednokrotnie kładzie nacisk w kluczowych kwestiach wychowywania dziecka.

Informacje dodatkowe o Moje dziecko część 1-2. Pakiet:

Wydawnictwo: Czarna Owca