Chloe ma zagrać w szkolnym przedstawieniu, z czego bardzo się cieszy. Przed nią wiele godzin nauki tekstu i prób, co nie bardzo zadowala Peggy. Teraz dziewczynka nie ma wiele czasu na wspólną zabawę czy też długie spacery. Mopsik stwierdza, że też zostanie gwiazdą i ma już nawet pewien plan. Jaki? Czy się powiedzie?
To nasze kolejne spotkanie z bohaterami z książki, z czego bardzo się cieszymy. Ta seria skradła nasze serca. Historia, jaką poznaliśmy tym razem, była ciekawa, momentami zabawna i zdecydowanie wciągająca małego czytelnika.
Głównym bohaterem jest Mopsik Peggy, który jest po prostu uroczy. Jego nie da się nie lubić.
Tekst jest nie tylko ciekawy, ale również zrozumiały, a przy tym napisany większą czcionką. Sprawia to, że doskonale zda egzamin dla dzieci, które dopiero rozpoczynają przygodę z samodzielnym czytaniem.
Ilustracje są ładne, ciekawe, czarno – białe. Przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.
„Mopsik, który chciał zostać gwiazdą” to ciekawa i wciągająca historia z uroczą bohaterką-Mopsikiem Peggy. Z przyjemnością polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu -Mama, żona - KOBIETA
Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2022-04-13
Anna Kaczor
Pełna magii opowieść z mopsikiem w roli głównej! Mopsik Peggy i Chloe cieszą się, że do sąsiedniego domu wprowadza się nowa rodzina. Dziewczynka liczy...
Mopsik ,który chciał zostać dynią to ciąg dalszy przygód kochanego przez dzieci mopsika Peggy. Tym razem piesek zostaje zaproszony na przyjęcie z okazji...