Okładka książki - Mroczne wyznania

Mroczne wyznania

Na początku zaznaczę, że @launger napisała tak fenomenalny thriller psychologiczny, że będziecie usatysfakcjonowani z tej lektury tak jak ja. To idealna historia dla osób, które rozmawiają z obcymi osobami i zwierzają się nieznajomym ze swojego życia osobistego. Po przeczytaniu tej książki zastanowicie się dwa razy, czy warto.
Główna bohaterka to Selena Murphy, która wraca wieczornym pociągiem do domu z pracy. W pociągu poznaje piękną i tajemniczą Marthę, która opowiada Selenie o swoim romansie z szefem. Selena pod wpływem impulsu zwierza się nieznajomej ze swoich sekretów i mówi jej, że mąż zdradza ją z nianią.
Selena wysiadając na swojej stacji jest przekonana, że nigdy więcej nie spotka nieznajomej z pociągu.
Wkrótce niania Murphych znika, a perfekcyjne życie Seleny zamienia się w koszmar.
Czy Martha ma coś z tym wspólnego?
Przekonajcie się sami i odpowiedzi poszukajcie w tej książce.
Wow!!! Właśnie na taki thriller czekałam.
Autorka genialnie skonstruowała perfidną intrygę. Kłamstwa, tajemnice, sekretu, manipulacja, nieoczekiwane zwroty akcji, mroczny klimat, idealnie wykreowani psychologicznie bohaterowie... To wszystko wbije Was w fotel na wiele godzin. Nie będziecie mogli przestać czytać tej książki dopóki nie poznacie finału tej historii. Przekonacie się, że pozornie idealna rodzina za zamkniętymi drzwiami skrywa mroczne tajemnice z przeszłości, które prędzej czy później wyjdą na jaw. Powoli poznajemy przeszłość bohaterów. Teraźniejszość przeplata się z teraźniejszością. Autorka trzymała mnie w napięciu, a ja nie mogłam domyślić się zakończenia tej historii. Autorka tak manipuluje czytelnikiem, że ciężko poskładać układankę i rozwiązać tę zagadkę. Podobało mi się to bardzo i jestem zachwycona tą książką. Już nie mogę doczekać się ekranizacji , którą planuje @netflixpl , szczególnie, że w główną bohaterkę wcieli się Jessica Alba.
Książkę przeczytałam w błyskawicznym tempie i spodobał mi się styl autorki. Chcę czytać więcej takich historii!Czeka Was niezapomniana przygoda pełna emocji i wrażeń. Gwarantuję Wam, że dla tej książki zarwiecie nockę! Długo nie zapomnę o tej książce. Rewelacja! Gorąco polecam!

Informacje dodatkowe o Mroczne wyznania:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-09-28
Tytuł oryginału: Confessions On the 7:45
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Ewa Skórska
Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Thriller psychologiczny

Zobacz opinie o książce Mroczne wyznania

Kup książkę Mroczne wyznania

Amnezja
Lisa Unger0
Okładka ksiązki - Amnezja

Czy można uciec od samej siebie? Jak wymazać upiorne zdarzenia z przeszłości? Annie, z pozoru szczęśliwa żona i matka, robi wszystko, by otoczenie uważało...

Zabójcza prawda
Lisa Unger0
Okładka ksiązki - Zabójcza prawda

Izabela Raine myślała, że ma wszystko: jest znaną pisarką i ma kochającego męża. Pewnego poranka jej mąż Marcus wychodzi do pracy i znika. Policja nie...