Okładka książki - Muminek, Tatuś Muminka i wielka powódź

Muminek, Tatuś Muminka i wielka powódź

Nad doliną Muminków szaleje burza. Tatuś Muminka postanawia opowiedzieć im o wielkiej powodzi. Muminek słucha z wielkim zainteresowaniem o tym, jak kiedyś ich dom został porwany przez wielką powódź. Jak do tego doszło? Co się później stało? Jak sobie z tym wszystkim poradzili jego mieszkańcy? Czy z takiej katastrofy może wyniknąć coś pozytywnego?

Przygody Muminków pamiętam z dzieciństwa i nie będę ukrywać, że ją wtedy bardzo lubiłam. Według mnie jest, to bajka ponadczasowa, ciekawa, pouczająca i przede wszystkim bez przemocy. Zdecydowanie ją lubiłam i z chęcią podsuwam dzieciom do poczytania.

Ilustracje zajmują większą część strony, są ładne, kolorowe. Przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.

Tekst ciekawy, zrozumiały, zachęca do słuchania a starsze dzieci do samodzielnego czytania.

Książka pt.: „Muminek, Tatuś Muminka i wielka powódź” jest warta dołączenia do domowej biblioteczki. Polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Muminek, Tatuś Muminka i wielka powódź:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-01-15
Kategoria wiekowa: 3-5 lat
Tytuł oryginału: Moominpappa and the Great Flood
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Opowiadania dla dzieci i młodzieży Fabularne książki obrazkowe do czytania przed snem Fabularne książki obrazkowe - wyobraźnia i zabawa Dzieci od ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce Muminek, Tatuś Muminka i wielka powódź

Kup książkę Muminek, Tatuś Muminka i wielka powódź

Sztuka świata (tom 18). Słownik terminologiczny sztuk pięknych L - Z
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Sztuka świata (tom 18). Słownik terminologiczny sztuk pięknych L - Z

To kontynuacja wydawanej niegdyś w Arkadach historii sztuki powszechnej, omawiającej najważniejsze kręgi kulturowe ze wszystkich kontynentów i ukazującej...

Encyklopedia Wrocławia
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Encyklopedia Wrocławia

Wydawnictwo Dolnośląskie przygotowało trzecie, poprawione i uzupełnione wydanie Encyklopedii Wrocławia, stanowiącej wszechstronne, wyczerpujące i nowoczesne...