Okładka książki - My Dark Desire

My Dark Desire

To jest świetna historia o miłości dwojga ludzi, których los powalił na kolana, z motywem Kopciuszka, osadzonego w dzisiejszych czasach.

Wyśmienity duet pisarski zafundował czytelnikowi idealną rozrywkę w tej książce. Mnóstwo ciętych dialogów, interesująca kreacja postaci, ekspozycja ważnych wartości i obraz niegodziwej scenerii podstępnych, bliskich osób. W treści znajdujemy motyw nadopiekuńczego rodzica, intrygi, morderstwo, porzucenie dziecka, manipulacja, trauma psychiczna dziecka, strata rodzica, balast poczucia winy z dzieciństwa i hafefobię (strach przed dotknięciem).

Od początku zaintrygowała mnie osobowość Zacharego, złożona i bardzo magnetyzująca. Cierpi on właśnie na hafefobię, w skutek zespołu stresu pourazowego. Mając 33 lata żyje jak zaprogramowany stwór, poddając się woli matki ale dokonując sukcesów biznesowych. Przejawia niesamowitą inteligencję i tylko takich ludzi docenia we własnym otoczeniu. Gdy spotyka niedoszłą złodziejkę w swoim domu, zaczyna się tworzyć pokusa w jego umyśle oraz chęć poznania dziwnej i tajemniczej dziewczyny.

To miał być tylko szybki skok do gabloty po wisiorek, który należał się dla niej a który jej odebrano i sprzedano. Przygotowywała się do akcji długo ale nie doceniła inteligencji i sprytu właściciela. Gra się rozpoczęła i to nie tylko na planszy Go z kamieniami yunzi ale także w życiu tych dwojga.

On pożądany mężczyzna przez całą populację kobiet, ona niewidoczna dziewczyna, samotna w walce o prawdę. Tak wiele różni tych dwoje. Dzieli ich pozycja społeczna, bogactwo, posiadanie rodziny a jednak nie mogą zerwać tej relacji. Czy ona ma szansę przetrwać o naprawić Zaha? Układ, jaki zawiera Farrow z nieustępliwym Zacharym wydaje się paktem zła, ale też daje szansę na odzyskanie spuścizny po zmarłym ojcu. Wypadek, który nie był wypadkiem. Przyjaciel-trener, który przyjacielem nie był. Tajemnice zacisnęły pętle na życiu dziewczyny a kariera szermierska wydaje się zniszczona. Co uda się uratować, kto wygra w tej walce o prawdę?

Dobrze zbudowana akcja, tempo podtrzymujące ciekawość i uwagę czytelnika do końca. Ciekawa konstrukcja bohaterów drugiego planu. Przepadłam dla tej historii i polecam lekturę całym sercem.

Dziękuję za egzemplarz do recenzji @wydawnictwoluna

Informacje dodatkowe o My Dark Desire:

Kup książkę My Dark Desire

Podłe kłamstwa
Parker S. Huntington0
Okładka ksiązki - Podłe kłamstwa

Mogła cieszyć się swoim pięknym, doskonałym światem jeszcze przez chwilę. Wkrótce wszystko, co posiada, będzie należeć do mnie. Miałam plan, dzięki...

My Dark Romeo
Parker S. Huntington0
Okładka ksiązki - My Dark Romeo

Moja bajka zmieniła się w przestrogę. Wypisana smołą i przypieczętowana łzami. Opowieść o wybuchowym małżeństwie z rozsądku... pomiędzy zdeprawowanym...