Okładka książki - Naga prawda

Naga prawda

Wyczekiwana, wytęskniony, w końcu jest. Kolejna część przygód Anety Nowak, młodej i ambitnej Pani podkomisarz z Komendy w Szamotułach. Ryszard Ćwirlej to pisarz, którego książki biorę w ciemno. Wiem, że czas spędzony na lekturze nie będzie stracony a przy okazji będę się dobrze bawiła. Jak było tym razem ?

Martwa kobieta w łóżku prominentnego urzędnika, zatopiony samochód ze zwłokami trzyosobowej rodziny oraz tajemnicze zniknięcie poznańskiej kelnerki. Co łączy te pozornie niezwiązane ze sobą sprawy?

Pan Ryszard poraz kolejny nie zawiódł. Ta nietuzinkowa, wielowątkowa historia wciągnęła mnie bez reszty. Czytałam z zapartym tchem ciekawa jak roztrzygnie się śledztwo. Mało tego, miałam też ubaw po pachy. Pan Ryszard ma niebywały talent do tworzenia humorystycznych dialogów i głównie za to uwielbiam jego pióro. Całość dopracowana w każdym, najmniejszym szczególe. Mamy tu skomplikowane śledztwo, stopniowo budowane napięcie i mnóstwo zaskakujących zwrotów akcji. A to wszystko łączy się idealne w całość. Bohaterowie powieści wykreowani tak, że nie da sie ich nie lubić, szczególnie za poczucie humoru.
Choćbym chciała, to nie mam się do czego przyczepić, wszystko w tej książce mi się podobało. Dla mnie Ryszard Ćwirlej to mistrz w tworzeniu kryminałów.
Jeżeli macie ochotę na dobry kryminał, z dużą dawką humoru to z całego serca polecam Wam "Nagą prawdę". Poprzednie części również!

Informacje dodatkowe o Naga prawda:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-04-06
Dodał/a opinię: Ilona Wolińska

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Naga prawda

Kup książkę Naga prawda

Upiory spacerują nad Wartą
Ryszard Ćwirlej0
Okładka ksiązki - Upiory spacerują nad Wartą

Poznań, czerwiec 1985 roku.       Na brzegu Warty wędkarze znajdują zwłoki kobiety bez głowy. Dla Milicji Obywatelskiej to poważny...

Śmierci ulotny woal
Ryszard Ćwirlej 0
Okładka ksiązki - Śmierci ulotny woal

Kwiecień 1930 roku. Poznań. Podczas seansu spirytystycznego przywołana zza światów postać pułkownika Hermana von Zanthiera wieszczy śmierć jednego z uczestników...