Tytuł : Narośl.
Autor : Agnieszka Peszek.
Wydawnictwo 110 procent.
Data premiery : 24.06.2024r.
#współpracareklamowa
Opis książki :
Thriller psychologiczny jakiego jeszcze nie czytałeś/słuchałeś.
Gdy Oliwia i Krzysztof poznają się na imprezie na studiach, nikt się nie spodziewa, że ich losy splotą się na całe życie.
Pochodzą z dwóch różnych światów. Ona – ambitna jedynaczka wspierana przez władczego ojca. On – przystojny chłopak, którego marzeniem jest wyciągnięcie rodziny z biedy.
Ich ślub, choć miał być początkiem czegoś pięknego, kończy się katastrofą. Ojciec panny młodej obraża swojego zięcia, ten zaś zasypia pod stołem pijany i załamany swoją nową rodziną.
Tymczasem panna młoda spędza swoją noc poślubną nie tam gdzie powinna.
Dziewięć lat później sąsiadka wraz z dozorcą odnajdują dwa ciała w mieszkaniu Oliwii i Krzysztofa. Kto zabił? Kto jest ofiarą, a kto tym złym?
" Naszym obowiązkiem jest wyjaśnienie każdej wątpliwości. I nie ukrywam, że w tym momencie współpraca jest w pani interesie. W pani mieszkaniu znaleźliśmy martwego mężczyznę. Niewiele wcześniej wypłaciła pani spore sumy ze swojego konta, a wkrótce później pani mąż umarł w dziwnych okolicznościach. Nie sądzi pani, że jest to zaskakująca koincydencja zdarzeń i może wzbudzić zainteresowanie policji? "
Thriller psychologiczny, w którym nic nie jest takie jakim się wydaje.
Już na samym początku mamy dwa ciała w łóżku Oliwii i Krzysztofa.
Kim są denaci? Kto zabił?
Przed policją nielada wyzwanie, gdyż małżeństwo ma swoje tajemnice. Niby żyli razem a jednak osobno.
Bohaterowie są dobrze wykreowani, a perspektywa z różnych ram czasowych daje nam wgląd w głąb myśli bohaterów.
Intryga, zwroty akcji i tajemnice, które są odkrywane powoli przez autorkę, sprawia, że czytelnik nie może oderwać się od lektury.
To moje pierwsze spotkanie z piórem autorki, ale na pewno nie ostatnie.
Gorąco polecam.
#książkoweimpresje #ewelabook #polskiebookstagramy #bookstagrampl @ewelabook
Data wydania: 2024-06-24
Kategoria: Przygodowe
booksitsmypassio
Sława, życie na świeczniku, popularność. To marzenie wielu. Piątka młodych ludzi zostaje zaproszona do programu, jakiego nigdy jeszcze nie było. Liczą...
Suchodół. Mała, spokojna miejscowość pod Poznaniem. Gdy zaczynają umierać jej mieszkańcy, prawie nikt nie widzi w tym nic dziwnego, bo niby dlaczego, skoro...