Okładka książki - Nasz dom

Nasz dom

Hej kochani. Chciałbym przedstawić Wam dzisiaj jedną z książek z serii Wyszukaj i odkryj od Wydawnictwa Jupi Jo!, czyli „Nasz dom”. Jest to książka z okienkami przeznaczona dla dzieci ciekawych świata, które uwielbiają poszukiwania i dobrą zabawę. Bohaterką tej książki jest Pola, której zgubił się chomik o imieniu Chrupek. By go znaleźć, wraz ze swoim bratem Piotrusiem będą musieli przeszukać każdy zakamarek domu i jestem pewna, że Wasze dzieci chętnie im w tym pomogą.

Książka ma duży format i sztywne strony, dzięki czemu z pewnością posłuży maluchom na długo. W prezentowanej książce przyjrzymy się bliżej miejscu, w którym mieszkają Pola i Piotruś. Po kolei będą przeszukiwać każde pomieszczenie w domu, aby odnaleźć swojego małego zwierzaka, który nie zna domu tak dobrze, jak oni. I tutaj dużo radości czytelnik będzie miał z odkrywania okienek, za którymi znajduje się dużo ciekawych rzeczy. Każde pomieszczenie jest tutaj podpisane i dodatkowo za okienkami znajdują się opisy tego co może znajdować się w danym miejscu i do czego ono służy.

Książka jest bardzo fajnie i kolorowo zilustrowana, a przedstawione rzeczy i miejsca idealnie odzwierciedlają to, co znajduje się w prawdziwym otoczeniu każdego dziecka. Jestem pewna, że poszukiwania Chrupka będą idealnym sposobem na aktywną zabawę i pomogą rozwijać spostrzegawczość i uważność u dzieci. Każde okienko rozbudzi ciekawość i sprawi, że dzieci poznają wiele przedmiotów i rzeczy codziennego użytku. Bohaterowie tej książki skradli nasze serca, a ich przygody dostarczają wiele atrakcji i rozrywki maluchom. Oczywiście bardzo polecamy.

Informacje dodatkowe o Nasz dom:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2023-03-30
Tytuł oryginału: Our House
Dodał/a opinię: ania7770

Zobacz opinie o książce Nasz dom

Kup książkę Nasz dom

Nasze miasto
Pavla Hanáčková0
Okładka ksiązki - Nasze miasto

Miasto to miejsce tętniące życiem. Ruchliwe ulice pełne pieszych, samochodów i środków publicznego transportu. Nikt nie chciałby się tutaj zgubić...Ale...