Okładka książki -  Nie do naprawienia

Tom 1 cyklu Rozdzieleni

💔💔💔💔Recenzja 💔💔💔💔

Premiera 15.09.2021

"Nie do naprawienia" - Tijan

Dwójka młodych ludzi, która musi się zmierzyć z wielką stratą I bólem. Zawiera się między nimi dziwna relacja, która za razem ratuje ale i niszczy.

Alex, młoda dziewczyna straciła brata którego mocno kochała. Zamknęła się w sobie ale jej życie ratowały ramiona najlepszego przyjaciela jej brata. Skomplikowane relacje nie są dla niej zdrowe ale nie potrafi z niego zrezygnować.
W takim młodym wieku człowiek powinien skupić się na nauce i zabawach a ona codziennie odczuwa ból i otępienie. Na dodatek nie ma wsparcia w rodzicach. Jej ból rozdzierał moje serce.

Jess, nie wiele o nim wiem, bo nie było jego perspektywy ale można było wyczuć, że po stracie przyjaciela bardzo cierpi i nie umie sobie z tym poradzić. Zależy mu na Alex ale nie umie tego odpowiednio okazać. Stała się dla niego ukojeniem bólu. Ale potrafi otoczyć opieką kiedy najbardziej tego potrzebuje.

Ich relacja jest naprawdę dziwna I skomplikowana. Swój ból zastępują pożądaniem i zbliżeniami. Tylko w swoich ramionach są w stanie poczuć coś innego niż ból. W ich spotkaniach mało jest rozmów, są tylko połowiczne gadki, ale można wyczuć, że są dla siebie ważni.
Seks to dla nich odskocznia i tak jakby wspólną terapia dzięki której zakrywają rany, ale kiedy przychodzi poranek wszystko wraca i to z podwójna siłą. Więc na sceny intymne nie macie co liczyć, bo będą tyle wspomniane. Ale to wcale nie ujmuje tej książce dziwnego uroku.

W książce bardzo szybko leci czas. Jest dużo przeskoków w czasie i trochę brakowało mi stabilizacji ale myślę, że autorka w pierwszym tomie chciała dać zarys co się między nimi działo i to jak Alex odczuwa ból.
Było dla mnie straszne czytać jak zatraciła się w sobie. Zero uśmiechu, tylko ciągły ból. A najbardziej byłam przerażona zachowaniem rodziców. Tak nie powinni sie zachowywać. Miałam ochotę ich udusić. W tak ważnym I przykrym momencie ich zabrakło.

Historia pokazuje jak ludzie radzą sobie ze stratą oraz to jak sobie z nią nie radzą. Zatracają się w rozpaczy i bólu. Nic ich już nie cieszy. Odtrącają innych. Aż w końcu się podnoszą ale czy życie okaże się na tyle łatwe by zapomnieć.

Książka jest krótka więc szybko się ją czyta ale na końcu autorka pozostawiła tyle niedopowiedzeń, że chciałabym już poznać ciąg dalszy. Ta historia, przyznam się jest dziwna ale w ten pozytywny sposób. Zżyłam się z bohaterami i łaknęłam więcej.
Kochani zapraszam Was w świat pełen bólu i rozpaczy po stracie bliskiej osoby. W świat młodych ale już doświadczonych w cierpienie ludzi. Będzie bardzo emocjonalnie i smutno. Mało kiedy będzie radośnie, ale czuje, że kolejny tom będzie dużo bardziej szczęśliwszy.
8,5/10💔

Informacje dodatkowe o Nie do naprawienia:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2021-09-15
Tytuł oryginału: Broken and Screwed #1
Dodał/a opinię: glinka_54_czyta

Tagi: Romans erotyczny bóg

Zobacz opinie o książce Nie do naprawienia

Kup książkę Nie do naprawienia

Wrogowie
Tijan0
Okładka ksiązki - Wrogowie

Lata temu Stone Reeves i ja byliśmy sąsiadami. W szóstej klasie zaczęłam go nienawidzić. Przystojny i charyzmatyczny chłopak wyrósł na lokalnego...

Revenge
Tijan0
Okładka ksiązki - Revenge

Razem mogą wszystko. Czy zdołają stawić czoła własnym demonom? Bailey i Kash byli przyzwyczajeni do życia w cieniu. Teraz muszą pokonać niebezpieczeństwa...