Książka z wątkiem mafijnym, motywem aranżowanego małżeństwa i age gap. Lubicie takie połączenia? Ja bardzo😍
A jak jeszcze wychodzi ona spod pióra Roksany Zalewskiej to nie ma opcji, żeby nie trafiła w moje ręce. Autorka kolejny raz zaprosiła mnie to świata wykreowanego dla swoich bohaterów serwując prawdziwy roller-coaster emocji i zaskakujących zwrotów akcji.
Bawiłam się rewelacyjnie śledząc losy bohaterów.
Lidia Frenchi to młodziutka wychowanka domu dziecka u progu dorosłego życia. Nie zna swojej przeszłości i histori swojego pochodzenia. Ma plany i marzenia które chce zrealizować ale też przyjaciela, który razem z nią wychował się w domu dziecka i u boku którego czuje się bezpiecznie. Tylko czy Damien jest z nią szczery? Co skrywa i kim tak naprawdę jest?
Victor Musso stoi na czele mafijnej Famili. Od zawsze znał swoje przeznaczenie. Do pełnienia swojej roli był przygotowywany od dziecka. Zna też historię rodziny Lidi, którą i ona niedługo pozna i bedzie musiała zaakceprować.
Tylko czy młoda zadziorna i umiejąca walczyć o siebie Lidia podporzadkuje się woli władczego, apodyktycznego i nie znoszącego sprzeciwu Victora? Jak zareaguje kiedy pozna prawde o swoim pochodzeniu i odkryje, że jej dotychczasowe życie było jednym wielkim kłamstwem, a ktoś zaraz po jej narodzinach zdecydował o jej całej przyszłości. Czy podda się woli innych i bedzie przestrzegać narzuconych jej zasad? Jak bardzo pojawienie się w życiu Victora niewinnej Lidi odmieni jego dotychczasowe życie? Czy dużo młodsza od niego dziewczyna obudzi w nim uczucia ktorych nigdy nie chciał dopuscić, do swojego serca uzanając je za słabość?
Odpowiedzi znajdziecie na kartach "Nie dotkniesz mnie" a ja mogę was do tego jedynie gorąco zachęcić. Ta książka jest rewelacyjna. Uwielbiam kiedy autorka stopniowo odsłania karty, buduje napięcie. Roksana Zalewska robi to po mistrzowsku niesutannie zaskakując czytelnika i sprawiając, że w jednej chwili jego serce bije jak szalone od nadmiaru emocji, by w innej stanąć w oczekiwaniu na to co się jeszcze, wydarzy. Zarówno Victor jak i Lidia to silne charaktery. Każde z nich chce postawić na swoim. Uczą się siebie na wzajem. Walcza o niezależność, każde z nich chce postawić na swoim.
Czy nauczą się kompromisów i tego by działać jak dobrze naoliwiona naszyna by stać razem na czele potęgi jaką jest Familia? A może ich drogi się rozejdą?
Powiem wam, że autorka zaskoczyła mnie niejednokronie. Ostatni rozdział zostawił mnie z otwartą buzią. W mojej głowie pojawił się alert i pytanie ale jak to? Tak nie moze być!
I wtedy przyszedł epilog i wynagrodził mi katusze koncówki. Autorka wie jak trzymać czytelnika w napięciu niemal do ostatniej strony. Ja jestem zachwycona historią tej dwojki i z niecierpliwością czekam na kolejne książki autorki😍 Gorąco wam ją polecam❤️
Wydawnictwo: Editio
Data wydania: 2024-07-02
oczarujmnieksiaz
Veronica Gathi szuka spokoju i stabilizacji, która w ostatnim czasie uległa sporemu zachwianiu. Po zdradzie męża dochodzi do wniosku, że mężczyźni przynoszą...
Niezwykła propozycja. Niezwykły układ. Niezwykła historia Alexander Muro potrzebuje żony. Nie dlatego, że czuje się samotny. Przystojny i bogaty młody...