Okładka książki - Nie spotka cię nic złego

Nie spotka cię nic złego

Dziecko dla rodziców to największy skarb i robią oni wszystko, żeby żyło mu się dobrze i nigdy nie spotkało go nic niedobrego, niestety nie zawsze można je uchronić przed złem, które nadchodzi niespodziewanie.
Iwona i Marek z okazji okrągłej rocznicy ślubu postanawiają wybrać się w podróż do Paryża, a małego synka Stasia zostawić pod opieką babci. Niestety instynkt matki włącza się już od razu po oddaniu syna w jej ramiona, ale mąż skutecznie go zagłusza i Iwona postanawia jednak wybrać się w podróż, która zmienia całe ich życie.
Są takie historie, w których czuje, że coś jest nie tak i pomimo dobrej gry, podejrzewam niektóre osoby o to, że jednak wiedzą coś, do czego nie chcą się przyznać. Tutaj pomimo całego strachu o syna i niekończących się poszukiwań czułam, że główni bohaterowie nie mówią prawdy i coś przed sobą ukrywają i próbowałam rozgryźć, które z nich może być zamieszane w zaginięcie syna. Ciężko wyobrazić sobie mi ból, jaki przeżywali i nie dziwię się, że ich małżeństwo się zakończyło, ponieważ wiele par po takim ciosie nie jest w stanie sobie poradzić i zaczynają obwiniać siebie o tragedię, która im się przydarzyła. Jednak tutaj miałam wrażenie, że kobieta tylko zyskała na tym rozstaniu, odcinając się wreszcie od toksycznego partnera.
Mamy tutaj przedstawioną bardzo trudną historię, córka z matką nie mają ciepłych stosunków, ojciec Iwony jest alkoholikiem i dawno nie widział swojej rodziny, a bracia kobiety są dla niej prawie, jak obce osoby. Małżeństwo Iwony również nie jest udane, wie o zdradach męża, jednak dzięki wygodnemu życiu ciężko jej od niego odejść, dodatkowo boi się o to, że mógłby on zabrać jej syna. Im dalej brniemy w historię tym odkrywany więcej sekretów i okazuje się, że wszystko, czego się dowiedzieliśmy to kłamstwo, a wrogowie są tak blisko, że nawet się tego nie spodziewamy.
Ta książka bardzo mi się spodobała, jest zawiła, wielowątkowa i naprawdę szokująca, pokazuje, że nie można nikomu ufać, nawet najbliższym, ponieważ to właśnie oni mogą nas najbardziej skrzywdzić.

Informacje dodatkowe o Nie spotka cię nic złego:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-08-20
Dodał/a opinię: Karolina Radlak

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Nie spotka cię nic złego

Kup książkę Nie spotka cię nic złego

Inauguracja
Agata Zamarska0
Okładka ksiązki - Inauguracja

Grupa nauczycieli zatrudnionych w innowacyjnej szkole dla trudnej młodzieży wybiera się na obóz integracyjny. Wśród nich jest ktoś, kto skrywa mroczną...

Pustać
Agata Zamarska0
Okładka ksiązki - Pustać

WSZYSCY ŚPIĄ GŁĘBOKIM SNEM, TO ODLUDZIE, PUSTAĆ. CISZA I SPOKÓJ. ALE WTEDY OKAZUJE SIĘ, ŻE JEDNA OSOBA NIE ŚPI. WSTAJE CICHO, CICHUTKO, NIKT JEJ NIE SŁYSZY...

Opad
Opad