Okładka książki - Nie?słusznie skazany

Nie?słusznie skazany

To było moje pierwsze spotkanie z twórczością autora i po tej lekturze zapewniam, że nie ostatnie. Historia, którą tu poznałam wywarła na mnie ogromne wrażenie, zaintrygowała i wywołała totalny wybuch skrajnych emocji, tak silnych, że przez bardzo długo chodziłam zadumana.

Z więzienia, po dwudziestu latach odsiadki wychodzi Jorge Garcia. Oskarżony i skazany za morderstwo przyjaciela, którego nie popełnił, powoduje że rozpoczyna własne śledztwo, by poznać prawdę. W tym dążeniu pomaga mu Carmen, siostra nieżyjącego chłopaka.

Czy ta dziewczyna ma szczere intencje i rzeczywiście chce wspierać Jorga? Czy poprzez fantastyczny seks chce odwrócić jego uwagę od istotnych spraw? Czy zemsta stanie się jego jedynym sensem życia? W co wpląta się bohater?

Kochani, powiem wam szczerze, że ta pozycja jest genialna, oryginalna, porywająca i przede wszystkim nieprzewidywalna. Bardzo ciekawa fabuła naszpikowana jest zaskakującymi zwrotami akcji i tajemnicami. Dynamiczne tempo powieści nie pędzi na łeb i szyję, tylko rozwija się wraz z wydarzeniami, które śledziłam z zapartym tchem.

Świetnym zabiegiem pana Mateusza były przeskoki czasowe, dzięki którym poznałam przeszłość więźnia, jego motywy działania oraz dalsze poczynania. Lekkie, plastyczne pióro oraz przystępny styl pisarza pozwala wczuć się w rewelacyjnie wykreowane postacie, z którymi nie sposób się nudzić.

Jak na erotyk przystało, nie zabrakło też pikantnych, niezwykle gorących oraz bardzo namiętnych scen zbliżeń, które nie są przekoloryzowane i zbyt wulgarne. Na szczęście powieść nie jest nimi przesycona, dzięki czemu uważam książkę za interesującą, wartościową i jedną z lepszych jakie do tej pory czytałam.

Jestem pewna, że gdy tylko sięgniecie po tę pozycję to przepadniecie z kretesem. Niezwykły, tajemniczy klimat, intrygi, niedomówienia, podejrzenia, fantastyczny seks i bohaterowie, którzy skradną wasze serca spowodują, że nie będziecie mogli oderwać się od książki.

Dodatkowo przygotujcie się na zakończenie, które dosłownie wbije was w fotel. Ja po kilku dniach chodzę jeszcze i próbuję wymyślić co będzie dalej. Jestem pewna, że autor jeszcze nie raz nas zaskoczy. Polecam!

Informacje dodatkowe o Nie?słusznie skazany:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2022-04-27
Dodał/a opinię: Izabela Hebda

Zobacz opinie o książce Nie?słusznie skazany

Kup książkę Nie?słusznie skazany

Świąt nie będzie. Żądze władzy
Mateusz Gostyński0
Okładka ksiązki - Świąt nie będzie. Żądze władzy

Nawet święta w rodzinie Hamiltonów nie mogą przebiegać normalnie. Rodzinka rodem z piekła powraca w świątecznej odsłonie. Jeszcze więcej intrygi...

Nie ufaj nikomu. Zepsute miasto
Mateusz Gostyński0
Okładka ksiązki - Nie ufaj nikomu. Zepsute miasto

Związki z pięknymi kobietami, szybkie samochody, olbrzymie pieniądze - Tomasz to wszystko ma, ale wcale go to nie cieszy. Żyje z poczuciem straty i tęsknoty...