Okładka książki - Nieszczęśliwa

Nieszczęśliwa

Od pierwszych stron czułam ten ciężar. Tytuł nie kłamie – to książka, która wjeżdża w serce walcem i nie pyta, czy jesteś gotowa. Klimat? Gęsty, emocjonalny, miejscami wręcz duszący. Ale wciąga jak bagno – nie możesz się oderwać.

Fabuła? To opowieść o kobiecie, która tonie we własnym życiu. Autorka pokazuje, że czasem najgorsza samotność to ta w związku, przy dzieciach, wśród ludzi. Historia jest bolesna, ale nie łopatologiczna. Autorka nie daje gotowych odpowiedzi – raczej zadaje trudne pytania.

Bohaterowie? Surowo prawdziwi. Główna bohaterka wywołuje we mnie mieszankę złości, bezsilności i ogromnej czułości. Aż chciałam nią potrząsnąć, żeby w końcu coś zrobiła. Emocje są tak namacalne, że kilka razy musiałam odłożyć książkę na bok i złapać oddech.

Tempo – powolne, ale celowe. Styl autorki jest oszczędny. Dialogi prawdziwe jak życie, a cisza między słowami czasem mówi więcej niż akapit.

Dla kogo jest „Nieszczęśliwa”? 🎯

📌 Dla czytelników, którzy lubią prawdziwe, surowe historie o kobietach uwikłanych w trudne relacje.
📌 Dla tych, którzy w książkach szukają emocji zamiast akcji – tu nie ma pościgów, jest codzienność, która boli.
📌 Dla fanów Katarzyny Bondy (jeśli lubią jej psychologiczne thrillery bez trupów), Joanny Szarańskiej.
📌 Dla każdego, kto przeżył wypalenie w związku lub chce zrozumieć, dlaczego ktoś zostaje w toksycznej relacji.

🚫 Nie dla osób, które:
– oczekują szybkiego tempa i zwrotów akcji,
– nie lubią książek smutnych,
– potrzebują jasnego morału i happy endu.

Moja ocena: 8/10 🌟

Ta książka jest jak długi, zimny prysznic. Nie przyjemny, ale potrzebny. I zostaje w głowie na długo.

BRUNETTE BOOKS

Kup książkę Nieszczęśliwa

Dwa światy
Małgorzata Brodzik0
Okładka ksiązki - Dwa światy

On - przystojny, inteligentny zastępca dyrektora w prężnie działającej rodzinnej firmie. Ona - spokojna, ułożona kierowniczka księgarni. Mogłoby się...

Walcząc z przeszłością
Małgorzata Brodzik0
Okładka ksiązki - Walcząc z przeszłością

Dzieciństwo jest najważniejszym okresem w życiu każdego z nas. Pozostawia ono trwały ślad w psychice i wpływa na to, jak później radzimy sobie w...