Okładka książki - Nigdy nie będziesz mój

Nigdy nie będziesz mój

❤️‍🩹MOJA OPINIA ❤️‍🩹

Tytuł: "Nigdy nie będziesz mój"

Autor: Justyna Chrobak

Witam 🌞

Przychodzę dziś do Was z opinią bardzo pięknej książki autorstwa Justyny Chrobak pt."Nigdy nie będziesz mój "

Książka opowiada o Zosi, która dorasta w patologicznej rodzinie, pełnej alkoholu, przemocy i strachu. Wujek Maksymilian, który lata temu uciekł z podobnego piekła,staje się dla niej ostatnią deską ratunku.

Czy Zosi uda odnaleźć tam spokój i zacząć swoje życie od nowa?

"Nigdy nie będziesz mój" to historia pełna emocji,bólu, strachu i cierpienia ale jednocześnie dająca nadzieję. To książka która pochłonęła mnie bez reszty i wywołała silne wzruszenie

Autorka nie boi się poruszać tak ciężkich tematów jak polska patologia,trudne dzieciństwo i dążenie do wyrwania się z toksycznego środowiska. Narracja poprowadzona jest zarówno z punktu widzenia Zosi,jak i Maksymiliana, co pozwala na dogłębne poznanie ich myśli, rozterek i pragnień. Dynamiczna akcja i trzymająca w napięciu fabuła sprawia, że książkę czyta się na jednym wdechu.

Książka pokazuje, że miejsce wychowania nie definiuje człowieka i że zawsze istnieje szansa na zmianę i lepsze życie, nawet jeśli droga do niego jest pełna zakrętów i przeciwności.

Jestem pod wielkim wrażeniem tej historii. Książka po prostu zmiażdżyła mnie emocjonalnie.

Jeśli szukacie intensywnej i poruszającej powieści obyczajowej, która nie boi się trudnych tematów i potrafi wzbudzić emocje to ta książka będzie świetnym wyborem.

Z całego serca polecam ❤️

Informacje dodatkowe o Nigdy nie będziesz mój:

Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2023-04-12
Dodał/a opinię: Iza Naglik

Zobacz opinie o książce Nigdy nie będziesz mój

Kup książkę Nigdy nie będziesz mój

Zimna S. Odwilż
Justyna Chrobak0
Okładka ksiązki - Zimna S. Odwilż

Przeżywając osobistą tragedię Malwina odkrywa coś, co na zawsze zmieni jej życie. Kiedy myśli, że już nic nowego jej nie zaskoczy, dowiaduje się o ogromnym...

Zimna S
Justyna Chrobak0
Okładka ksiązki - Zimna S

Życie nauczyło ją, że nie może sobie pozwolić na słabość. Jednak gdy rodzi się namiętność, złamanie zasad staje się cholernie kuszące. Malwina jest typem...