Tym razem bliżej poznajemy historię drugiej z sióstr - Kate. Tą mroczniejszą, jeszcze bardziej druzgocąca, przesiąkniętą jeszcze większym bólem i cierpieniem. Paulina słusznie ostrzegała, że złamie nam nią serca.
Jak dla mnie zrobiła o wiele więcej - rozpwaliła mnie emocjonalnie tak bardzo jak jeszcze nigdy - żaden autor - żadna książka. Ja już byłam pewna, że wiem co jest mi w stanie zaserwować, do czego jesteś zdolna.
Jednak to czego dane mi było doświaczyć teraz przeszło moje najśmielsze oczekiwania, kolejny raz mnie zaskoczyła. Myślałam, że tworzonymi przez siebie historiami dała mi poczuć już wszystkie rodzaje bólu. Ale nie, bo kiedy w moje serce trafiła książka "Nightmare. Black" Paulina powiedziała - Nie tak szybko. Teraz dopiero cię zmiażdżę, przeczołgam emocjonalnie i pokarzę co znaczy wpaść w otchłań mroku, bólu i cierpienia.
To co dane było mi doświadczyć czytając losy Kate nie raz odbierało mi oddech, wywoływało gniew, strach, smutek, żal, rozpacz, bezsilność. Powodowało, że po moich policzkach płyneły strumienie łez, którymi dławiłam się szlochając, wręcz wyjąc z bólu. Jednak to nie wszystkie emocje i odczucia, które dane mi było doświadczyć, były też maleńkie momenty w których budziła się we mnie nadzieją, a moje zmrożone serce rozjaśniał i ogrzewał na chwilę drobniutki promyk światła i ciepła. Paulina wie jak rozbudzić w czytelniku wiarę i nadzieję, że ta historia może mieć jeszcze dobre zakończenie. Wie też jednak jak zdusić to uczucie w zarodku. Jak sprawić by wszechogarniający ból wypełniał serce i każdą komórkę ciała. Jak rozerwać serce na strzępy, a potem podpalić to co z niego zostało pozwalając doświadczyć kolejnego rodzaju bólu i rozpaczy.
To właśnie mi zrobiła. Raz za razem zadawała kolejne bolesne ciosy, pogrążając moją duszę w mroku i ciemności. Kolejny raz powodując szok i niedowierzanie tym co właśnie zrobiła bohaterom.
Kochani to nie jest lekka historia. To histora mocna, brutalna, przepełniona bólem, cierpieniem i rządzą zemsty, taka która zafunduje wam wiele skrajnych emocji i po której już nic nigdy nie będzie takie samo. Taka która skłoni do refleksji, pokaże brutalną prawdę o otaczającym świecie, o niesprawiedliwości jaka dotyka w tej właśnie chwili kogoś takiego jak nasze bohaterki. Bo takie rzeczy mają miejsce nie tylko w literackiej fikcji.
Świat jest równie piękny co okrutny. Jedni ludzie potrafią być aniołami i nieść dobro, a inni demonami niosąc zło.
Są osoby które potrafią dawać innym szczeście, radość, spokój i poczucie bezpieczeństwa, dostrzegać w nich piękno to wewnętrzne, ukryte czasami pod warstwą blizn, ale też takie które potrafią tylko zadawać ból, cierpienie, gasić wewnętrzny blask, zamieniając życie niewinnych ofiar w koszmar i tortury każdego dnia.
Świat to plątanina dobra i zła które toczy nieustanną walkę🖤💔
Ta historia przeczołgała mnie emocjonalnie to cieszę się że mogłam doświadczyć tego wszystkiego. Długo jeszcze będę się po niej zbierać bo te emocje są wciąż żywe i tak bardzo prawdziwe.
Kochani co mogę jeszcze powiedzieć ? Jeśli lubicie darki, nie boicie się doświadczać skrajnych emocji i bólu to musicie sięgnąć po serię Nightmare. Tych z was, którzy pierwszy tom mają już za sobą ostrzegam paczka husteczek to za mało - kupcie odrazu cały wagon. Przy histori Kate wylejecie morze łez🥺😭😥 Wrażliwcom dam pewną radę - jeśli nie macie mocnych nerwów, a darki i dark romanse to nie wasza bajka odpuście sobie lekturę. Potem kończy się to zarzutami wobec autora, że za mocno, za brutalnie, to nie dla mnie. Autorka słusznie ostrzega, że to nie książka dla każdego, że zawiera mocne sceny. I to jest prawda.
Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2023-11-29
oczarujmnieksiaz
Czasami mrok posiada piękne oblicze. Cassandra i Katie w wieku dwunastu lat zostają uprowadzone przez szalone małżeństwo. Dziewczynki są tam traktowane...
Nie zadzieraj z nią, bo to się może skończyć... miłością! Sue, studentka amerykańskiego college'u, ma za sobą ciężkie dzieciństwo - koszmar przemocy domowej...