Okładka książki - O świętych niedoskonałych dla dużych i małych cz. 3

O świętych niedoskonałych dla dużych i małych cz. 3

Witajcie Kochani! 😃😃🎉🎉Wiem, że mamy już NOWY 2026 ROK, ale mam mały poślizg 😅 Dlatego dziś i jutro przedstawię Wam recenzje jeszcze z ubiegłego roku, a następnie będę już publikowała tegoroczne opinie :)📖  Dziś mam dla Was kilka słów o książeczce, która jak wskazuje tytuł, jest zarówno dla dużych i małych Zapraszam do przeczytania mojej opinii.

Na początku zacznę może od tego, że jest to już trzecia część. Chociaż nie czytałam poprzednich, uważam, że można ją czytać całkowicie niezależnie. Bowiem w tej publikacji, poznajemy nieco bliżej wybranych świętych. Mamy możliwość zapoznania się z historią m.in.: Joanny D'arc, św. Rity, św. Krzysztofa czy św. Łukasza. Dokładna lista postaci znajduje się w spisie treści. Poznajemy krótko ich biografię oraz kim się opiekują i w których momentach warto prosić o ich wstawiennictwo. Dodatkowo niesamowitego uroku i smaczku lekturze dodaje fakt, że wszystkie żywoty są przedstawione w postaci rymowanek.

Autorka według mnie wykazała się  w tym względzie niesamowitą kreatywnością i pomysłowością. Wydaje mi się, że nie tak prostym jest stworzenie historii w ten sposób, by jednocześnie wszystko ze sobą grało i pięknie się przy tym rymowało. A jednak, Pani Katarzynie się to udało i za to wielkie chapeau bas! 😃

Należy tez wspomnieć o tym, że książeczka jest niesamowicie atrakcyjna dla oka. Zawiera mnóstwo kolorowych ilustracji, co czyni ją jeszcze bardziej interesującą. Zarówno ja, jak i moja córka Rozalka, jesteśmy całkowicie zachwycone i urzeczone. Zapoznanie się z tą pozycją i to w taki przyjemny i oryginalny sposób, było dla nas prawdziwą przyjemnością :) Dodatkowo, niektórych świętych Rozalka poznała już na religii w przedszkolu, więc z dużą uwagą słuchała kolejnych informacji na ich temat. Jest to naprawdę wyjątkowa książeczka i warto mieć ją w swoich zbiorach. Ogromnie się cieszę, że zarówno Rozalka jak i ja mogłyśmy się z nią zapoznać. Z miejsca stała się jedną z naszych ulubionych lektur. Jeśli chcecie poznać bliżej żywoty świętych ale w sposób nieoczywisty i intrygujący, to ta pozycja nada się do tego w sposób idealny :) Bardzo dziękuję Wydawnictwo Pomoc  za egzemplarz do recenzji a Autorce gratuluję raz jeszcze wspaniałego pomysłu:) Polecamy wspólnie z Rozalką i przyznajemy 10⭐️/10 📖😀

Informacje dodatkowe o O świętych niedoskonałych dla dużych i małych cz. 3:

Data wydania: 2025-12-13
Dodał/a opinię: Natalia Strągowska

Zobacz opinie o książce O świętych niedoskonałych dla dużych i małych cz. 3

Kup książkę O świętych niedoskonałych dla dużych i małych cz. 3

O świętych niedoskonałych dla dużych i małych cz. 2
Katarzyna Sosnecka0
Okładka ksiązki - O świętych niedoskonałych dla dużych i małych cz. 2

Drogie dzieci! Znów przychodzę z wierszykami i nowymi postaciami! Świętych, choć niedoskonałych, I dla dużych, i dla małych. Chociaż to już druga część...

O świętych niedoskonałych dla dużych i małych
Katarzyna Sosnecka0
Okładka ksiązki - O świętych niedoskonałych dla dużych i małych

Drogie dzieci! W tej książeczce, którą składam w wasze ręce, dwudziestu świętych ukryłam i ich życie przedstawiłam. Wierzę, że gdy ich poznacie, w świętości...