Lubicie czytać książki nietypowe? Ja muszę powiedzieć, że tak, bo każda z nich stanowi dla mnie nie lada wyzwanie. Ponadto, lubię wychodzić ze swojej strony komfortu, bo nieraz coś mnie pozytywnie zaskoczy. Tak było również w tym przypadku. Zapraszam do zapoznania się z moją opinią.
Tak jak wspomniałam wyżej, publikacja ta jest dość oryginalna i znacząco się różni od powieści, które czytamy na co dzień. A to dlatego, że składa się głównie z cytatów. Tak, dobrze czytacie. Jest to różnorodny zbiór myśli Autorki, który postanowiła wydać. Co interesujące, pozycja zawiera rozdziały. W każdym z nich znajdziemy różnorodne cytaty, niemal na każdy temat. Muszę Wam powiedzieć, że byłam nieco zaintrygowana. A to dlatego, że przeczytane myśli sklasyfikowałam sobie na trzy grupy. Pierwsza to taka, z którą się zgadzałam. Czyli przeczytane słowa uznałam za rzecz oczywistą. Druga grupa cytatów, to sentencje, na które do tej pory nie patrzyłam w przedstawiony przez Autorkę sposób. Zaczęłam się zastanawiać nad sensem i znaczeniem słów, w sposób pokazany przez Pisarkę. I muszę Wam powiedzieć, że w niektórych kwestiach zaskoczyłam sama siebie, bo perspektywa naprawdę może się zmienić🤭😅 Trzecią i zarazem ostatnią z grup były myśli, z którymi się absolutnie nie zgadzałam. No ale jak wiadomo, mamy wolność słowa i wyboru, i nie musimy zgadzać się ze wszystkim, co przeczytamy :)
Powiem Wam też, że mam też sporą zagwostkę, dlaczego Autorka nazwała rozdziały konkretnymi słowami. Mi podział tych cytatów zupełnie nie kojarzył się z tytułem rozdziału, no ale każdy z nas może mieć nieco odmienne odczucia:) Myślę, więc że jest to ciekawy zabieg, który mnie w jakimś stopniu intryguje 😁
A na końcu książeczki znajdziemy jeszcze zabawny rymowany wierszyk, a jaki? O tym musicie przekonać się sami :)
W tej publikacji, mamy możliwość poznać twórczość Pani Karoliny od jeszcze innej strony. Znamy ją między innymi z kryminałów, poradników czy wierszyków dla dzieci. Teraz przyszła pora na cytaty:) Uważam, że w Autorka odnalazła się w każdym rodzaju literatury, i jak widać, potrafi mnie jeszcze niejedną rzeczą zaskoczyć. I za to między innymi ma mój szacunek. Powiem Wam też w zaufaniu, że jedna z tych złotych myśli, zapadła mi głęboko w pamięci. I co więcej, zamierzam się do niej stosować. Okaże się niebawem, z jakim skutkiem 🤭
Podsumowując. Polecam Wam tę króciutką publikację, kto wie, może i Was tak jak mnie, w pewnym stopniu zainspiruje :) Bardzo dziękuję Autorce za możliwość przeczytania tej pozycji i napisania kilku słów. Polecam i przyznaję 8⭐/10 😀📖
P.S. Książka ta dostępna jest wyłącznie w formie e-booka.
Wydawnictwo: selfpublishing
Data wydania: 2025-05-23
Kategoria: Inne
Natalia Strągowska
Eliza Klejka to silna kobieta, policjantka, którą już od dawna fascynuje upodobanie do tej samej płci. Po nieudanych relacjach i nieszczęśliwej miłości...
Gnieźnieński policjant Paweł Mikito nawet w najgorszych snach nie przypuszczał, że jego sielankowe życie rodzinne w tak krótkim czasie zamieni się...