Okładka książki - Ognisty dotyk

Ognisty dotyk

Tom 1 cyklu Z płomieni chaosu

„W tamtym momencie zrozumiałam, że nadciągają mroczne czasy, niosące za sobą śmierć i cierpienie. Niebawem miałam się o tym przekonać na własnej skórze…”

Lea wychowana przez ludzką kobietę uczęszcza do Akademii Żywiołów. Po pewnym wypadku została wygnana z wioski i zmuszona do zamieszkania w krainie magów. Niestety od tamtej pory nie przejawia żadnej magii, co skutkuje drwiną ze strony innych uczniów. Czas ten przerywają pewne wydarzenia, które nie zwiastują niczego dobrego.

Co się zmieniło? I jak to się zakończy dla Lea?

Już sam tytuł wzbudził we mnie ciekawość i pragnienie poznania tej historii. Tam, gdzie pojawia się magia, tam i moje czytelnicze serce. Do tego dochodzi piękne wydanie książki, któremu nie można się oprzeć. Nie muszę chyba nic więcej dodawać. To broni się samo.

Od pierwszych stron dałam się wciągnąć w przygody Lea, która zrobiła na mnie dobre wrażenie. Momentami mnie irytowała, ale to były tylko chwilowe przebłyski. Ogólnie bardzo się z nią zżyłam.

Z kolei tajemniczy Nithe od razu zwraca na siebie uwagę czytelnika. Mroczny, skrywający sekrety i małomówny potrafi zauroczyć. Do tego ma dziwną słabość do naszej bohaterki. Z czego to wynika? A to już musicie odkryć sami.

Kreacja bohaterów jest na takim poziomie, że bez problemów dajemy się wciągnąć w ich przygody. Żałuję trochę, że nie poznałam myśli Nithe. Całość jest opowiedziana z perspektywy Lea.

Doczekam się może w kolejnym tomie rozdziałów z punktu widzenia innych bohaterów, na który swoją drogą bardzo czekam.

Sekrety powoli zaczęły odkrywać swoje oblicza, lecz nie wszystko zostało wyjaśnione. Zakończenie spotkało nas w takim momencie, że miałam przez chwilę ochotę rzucić książką. Powstrzymał mnie fakt, że jest przepięknie wydana.

Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy. A Wam polecam bardzo.

Informacje dodatkowe o Ognisty dotyk:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-04-14
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: Anitka_170

Zobacz opinie o książce Ognisty dotyk

Kup książkę Ognisty dotyk