Mieliście już w swoim życiu okazję by zwiedzić Włochy? Ja niestety jeszcze nie, ale kiedyś spełnię to swoje podróżnicze marzenie i obiadę ją wzdłuż i wszerz🤗 Pytam z ciekawości bo właśnie akcja najnowszej książki od wydawnictwa Luna dzieje się w tym malowniczym kraju. A mowa o tu o "One Last shot" Betty Cayouette. Emerson to światowej sławy modelka. Ma wszystko dzięki zarobionym pieniądzom ale tak naprawdę tego o czym marzy nie może kupić czyli prawdziwej miłości. Pewnego dnia dostaje w telefonie wiadomość z przypomnieniem o pakcie małżeńskim zawartym ze swoim przyjacielem z dawnych lat. Polegał on na tym, że jeżeli w przeciągu 10 lat nie znajdą swoich drugich połówek pobiorą się. Z czasem ich drogi się rozeszły i każde poszło w swoją stronę. Ta wiadomość nieźle ich zaskoczy. Dziewczyna wiedząc, że Teo jej dawny przyjaciel jest fotografem postanawia małym podstępem doprowadzić do ich spotkania. Co z tego wyniknie? Czy ta dwójka ma szansę odnowić dawną relację? A może faktycznie doprowadzą do ślubu? Muszę przyznać, że jest to idealna propozycja na wakacyjny czas. Lato, piękny krajobraz Włoch i do tego dawna a może przyszła miłość, kto wie. Świetni bohaterowie, których nie da się nie lubić. Autorka pokazuje nam, że warto wierzyć w miłość, bo naprawdę nie wiem kto i co czeka na nas za zakrętem. Bardzo przyjemnie ją się czytało.
Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2024-06-19