Okładka książki - One

One

Zupełnie nie wiedziałam czego spodziewać się po tej książce, ale sam opis wydał mi się bardzo ciekawy, a że akcja dzieje się w miasteczku obok którego mieszkam postanowiłam skusić się na tę lekturę. Muszę przyznać, że znajomość miejsc o których mowa sprawia, że pojawił mi się kilkukrotnie uśmiech na ustach. Oczywiście, że dodam w lokalnych mediach info o tej książce, gdyż stwierdzenia dotyczące wielu miejsc były bardzo prawdziwe :)
Po pierwsze od razu mówię, że jestem zaskoczona i to bardzo pozytywnie, autorka serwuje czytelnikom mocną, pełną emocji opowieść o kobiecej sile, tajemnicach przeszłości i złożonych relacjach międzyludzkich. To historia, która wciąga od pierwszej strony i nie pozwala oderwać się od lektury aż do samego końca, czego dowodem jest że kończyłam ją czytać o 3 w nocy.
Dwie kobiety, które łączy przyjaźń, ale czy aby na pewno ich intencje są szczere? Każda z nich zmaga się z własnymi demonami, a ich historie przeplatają się w nieoczekiwany sposób. Tajemnice, które wydawały się pogrzebane, powracają niczym bumerang, a autorka powoli odkrywa przed czytelnikiem kolejne warstwy intrygi. Tekst z pięknych barwionych brzegów idealnie oddaje klimat tej książki: "Uważaj komu ufasz". Muszę przyznać, że po tej lekturze z wielką chęcią sięgnę po kolejne książki Agnieszki Peszek.

Informacje dodatkowe o One:

Data wydania: 2024-12-23
ISBN: 9788397190849
Dodał/a opinię: Diana Wiszniewska

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna Thrillery i suspens Proza literacka Literatura przygodowa

Zobacz opinie o książce One

...

Ona (#2). 3kąt
Agnieszka Peszek0
Okładka ksiązki - Ona (#2). 3kąt

W domu znanego muzyka policja odkrywa ciało kobiety. Mężczyzna nie przyznaje się do winy, twierdzi, że zupełnie nie pamięta zamordowanej i spotkania z...