Dwie kobiety.
Maria – była modelka po przejściach – delikatnie mówiąc. Ofiara męża tyrana, na którego była skazana mieszkając z nim w Hiszpanii. Daleko od domu postanowiła się ratować i wraz z córką uciekła i rozpoczęła nowe życie w Grodzisku Mazowieckim.
Olga – specjalistka od marketingu, kobieta sukcesu – na pierwszy rzut oka. Również mająca spory bagaż przeżyć i trudne życie za sobą.
Drogi obu kobiet przecinają się. Początkowo wydaje się, że obie są w stanie sobie pomóc. Tylko czy sielanka będzie trwać wiecznie?
„One” to książka wyjątkowa. Początkowo miałem obawy, czy aby na pewno jest dla mnie. Moje obawy powiększyły się, gdy czytając pierwsze rozdziały zacząłem wkradać się w głowy i przemyślenia każdej z bohaterek. Przyznam, było to dość osobliwe doświadczenie.
W pewnym momencie fabuła przyśpieszyła i ukazała nam obraz konkretnej kryminalnej intrygi skrzętnie skrywanej przez autorkę do pewnego momentu.
Finalnie doceniłem pierwsze rozdziały, bo właśnie po dobrym poznaniu Marii i Olgi mogłem odpowiednio odebrać motywy jakimi się kierowały w swoim postepowaniu.
Podsumowując „One” to książka dla każdego. Intrygujący tytuł może początkowo odstraszać nację z „marsa” ale gwarantuję nawet „MY” znajdziemy w tej książce coś dla siebie.
Polecam gorąco.
Data wydania: 2024-12-23
ZaczytanyGlina
Sława, życie na świeczniku, popularność. To marzenie wielu. Piątka młodych ludzi zostaje zaproszona do programu, jakiego nigdy jeszcze nie było. Liczą...
Małgorzata Dobrowolska. Księgowa. Matka. Żona. Kobieta lubiana przez wielu. Tylko dlaczego zginęła? Liczba osób, z którymi miała na pieńku, zaskakuje...