Okładka książki - Opowieść sióstr

Opowieść sióstr

To moje drugie spotkanie z twórczością autorki, poprzednio czytałam książkę "Porzucona córka", która bardzo mi się podobała, dlatego kiedy tylko zobaczyłam, że wydawana jest kontynuacja tej powieści pod tytułem "Opowieść sióstr" wiedziałam, że będę musiała sięgnąć po tą książkę. Stylistyka i język jakim posługuje się autorka jest bardzo przyjemny w odbiorze co sprawia, że lekturę czyta się niezwykle szybko. Fabuła została w bardzo ciekawy sposób nakreślona, przemyślana i równie dobrze poprowadzona, jedynie czasami miałam problem z przeskokami w czasie jakie wprowadzała tutaj pisarka, musiałam mocniej się skupić na czytaniu tej książki, żeby czegoś nie pominąć lub źle nie zrozumieć. Obie bohaterki - Adriana i Arminuta zostały naprawdę świetnie i realistycznie wykreowane. Myślę, że takie postaci z podobnymi przeżyciami, troskami i dylematami moralnymi moglibyśmy spotkać w rzeczywistości bądź się z nimi utożsamić. Książka liczy co prawda tylko około dwustu stron, jednak na jej stronach zawarta jest niesamowicie emocjonująca i poruszająca treść. Autorka pokazuje tutaj skomplikowaną relację między siostrami będącymi całkowicie skrajnymi osobowościami i uważam, że pisarce wszystko to naprawdę dobrze, czuć było wyraźną napięcie pomiędzy kobietami, to jak ogromne piętno na ich relacji odcisnęła bolesna przeszłość. Ta historia wywołała we mnie ogrom emocji. "Opowieść sióstr" to wartościowa i pełna życiowych mądrości, doświadczeń i prawd powieść, która z pewnością skłania do refleksji i pewnej zadumy. Miło spędziłam czas z tą książką i czekam na kolejne powieści spod pióra autorki. Polecam!

Informacje dodatkowe o Opowieść sióstr:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2023-03-22
Kategoria: Popularnonaukowe
Tytuł oryginału: Borgo Sud
Dodał/a opinię: zakochanawksiazk

Tagi: Literaturoznawstwo - dramat

Zobacz opinie o książce Opowieść sióstr

Kup książkę Opowieść sióstr