Jeden wakacyjny wyjazd z bratem bliźniakiem i jego kolegą zmienia całe życie Majki. Kobieta zostaje oskarżona i skazana za morderstwo. Mimo niewinności i prób obrony, dowody wskazują jednoznacznie na jej winę. Po ośmiu latach wychodzi na wolność i pragnie jedynie odciąć się od przeszłości i spróbować zacząć od zera. Mała wieś w okolicach Gliwic wydaje się idealnym miejscem na nowy start, gdyby nie fakt, że mieszka w niej były klawisz z więzienia, w którym przebywała kobieta. Gdy w okolicy dochodzi do kolejnego morderstwa, pierwsze podejrzenia padają na Majkę. Czy ktoś próbuje jej ponownie zaszkodzić? Jakie tajemnice skrywa przeszłość?
Ależ to była gorąca i pełna napięcia historia!
Postać Majki, kobiety zniszczonej przez organy sprawiedliwości, które skazały ją na życie z piętnem morderczyni polubiłam od razu. Mimo strachu, przeszłości, która ją naznaczyła, chce tylko zwyczajnie żyć. Nie jest to łatwe, gdy każde spojrzenie wydaje się oceniające i oskarżające. Wytykanie palcami, ludzie, którzy się od niej odwrócili skazując ją na samotność i odcięcie to jej codzienność.
Jeden mężczyzna wydaje się jej przychylny. Czy coś kryje się za jego zachowaniem? Czy ktokolwiek w ogóle może uwierzyć kobiecie w jej niewinność? W to, że znalazła się w nieodpowiednim miejscu i czasie? Darek… oj ten Pan zawrócił mi w głowie a jego otwartość budziła aż cieplejsze uczucia.
Relacja głównych bohaterów jest pełna namiętności. Spora ilość gorących scen z pewnością przypadnie do gustu fanom erotyków. Są świetnie wprowadzone w fabułę i spowodują podgrzanie temperatury w niejednym kobiecym ciele. Obawy o przyszłość i teraźniejszość oraz przeszłość, której nie można zostawić za sobą, bo ciągnie się ona za bohaterką niczym cień towarzyszyły mi w trakcie lektury. Ale to dojrzała kreacja głównych bohaterów podobała mi się najbardziej. Ich racjonalizm, rozmowy, wyjaśnianie nieporozumień, w zestawieniu z całością wyszło idealnie.
To rewelacyjne połączenie kryminału z erotykiem, który zaskoczył mnie zakończeniem. Nie spodziewałam się takiego finału tej historii. Gorąco polecam!
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2023-05-24
Grazyna_a_czyta
On nie wie, z kim ma do czynienia. Ona musi ukrywać prawdę. Naomi Ingram w ramach przysługi zastępuje swoją przyjaciółkę jako escort girl nowojorskiego...
Lexi była świadoma, że przeprowadzka do Creek Valley zmieni jej życie. Nie wiedziała jednak, jak bardzo. Gdyby ktoś jej powiedział, że stanie oko w oko...